hu en
2017. Június 24. 09:00  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu/Cuhorka Ádám
INTERJÚ
Kovács Zoltán: "Jó és stabil játékot láttam a csapattól”

Sportigazgatónk is a helyszínen tekintette meg csapatunk mind a négy felkészülési mérkőzését.

Négy mérkőzésen négy győzelem, hét rúgott góllal és kapott gól nélkül, mondhatjuk tehát, hogy biztatóan kezdődött a szezon a csapat számára. Elégedett vagy a felkészülési mérkőzésekkel?

Azt szoktam mondani, hogy az edzőmérkőzéseken nem az eredmény, hanem a mutatott játék a fontos, valamint az, hogy erőt gyűjtsön a csapat az éles meccsekre. Emiatt is minden egyes felkészülési időszakban keressük a lehető legerősebb edzőpartnereket. Úgy gondolom, hogy ezúttal is sikerült jó gárdákkal összecsapni, amiért köszönjük Gergely Péter segítségét. Ezeken a találkozókon pedig jó, stabil játékot láttam a játékosoktól, akik mind nagyon motiváltak voltak. Érezhető volt, hogy mindenki – legyen fiatal, vagy idősebb játékos – nagyon bizonyítani szeretne az új stábnak. Hosszútávon ez mindenképpen jót tesz a klubnak is. Szép dolog, hogy mindegyik meccset megnyertük és gólt sem kaptunk, jót tesz a játékosok önbizalmának, de önmagában ezek az eredmények nem jelentenek sokat. Nem szabad túlértékelni a győzelmeket, majd a tétmérkőzéseken is hasonlóan sikeresen kell szerepelni.

Az edzőtáborban majdnem minden nap kétszer edzett a csapat, és a pálya mellett állva feltűnt, hogy szinte mindegyik csoportos gyakorlatnál számolták az eredményeket az edzők, a játékosok pedig nagyon komolyan vették a házi versenyt.

Valóban sok olyan gyakorlat volt az edzéseken, amely fokozta a versenyszellemet és az egyéni motivációt is, ez mindenképpen jót tesz. Minden gyakorlat egy-egy verseny volt, ez a fajta edzésmunka nagyon jól felkészíti a játékosokat az éles párharcokra.

Több fiatal, Magda Dávid, Burka Bendegúz, Mocsi Attila, Szabó Bence és Bolla Bendegúz is a csapattal tartott az edzőtáborba, és - Magda kivételével - pályára léptek a meccseken is. Mit láttál a tőlük az elmúlt napokban?

Több mint biztató volt a teljesítményük, ez pozitív a jövőre nézve. Szabó Bence 1998-ban, Mocsi Attila 2000-ben, a többiek 1999-ben születtek, az, hogy ennyi idősen stabil, bátor játékot mutattak profi felnőtt labdarúgók ellen – akár edzéseken, akár a meccseken – jó érzésekkel tölthet el minden Vidi-szurkolót a jövővel kapcsolatban.

Június 29-én már tétmérkőzésen, a máltai Balzan FC ellen lépünk pályára. Mit vársz a csapattól az első körben?

Nagyon komolyan vesszük az ellenfelet és a felkészülést a selejtezőkre, ezt az is mutatja, hogy személyesen tekintettük meg a Balzan Lokomotiv Zágreb elleni edzőmérkőzését. Minden edzőmeccset hosszú videóelemzés és az ellenfél kielemzése előzött meg, ebből szerintem minden szurkolónk sejtheti, hogy az első tétmérkőzést mennyire komolyan veszi a csapat. Tiszteljük máltai ellenfelünket, de természetesen a továbbjutás a cél az első selejtezőkörben.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek