hu en
2016. December 10. 18:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
A tabella éléről várhatjuk a tavaszi szezont

560 nap után vezetjük ismét a bajnokságot, a góllövőlista élmezőnyében pedig 3 fehérvári támadó is ott van.

OTP Bank Liga NB I, 2016-2017, Őszi szezon, 19. fordulóMeccs center 
1-1
(0-1)
Gaál 57
Szombathelyi Swietelsky-Haladás:
Gyurján -- Wils, Gaál, Iszlai, Rácz (Kiss 90), Schimmer, Jagodics, Kovács (Kiss 46), Bosnjak, Hegedűs, Halmosi
Scsepovics 16
Videoton FC:
Kovácsik -- Szolnoki, Stopira, Vinícius, Nego -- Hadzic, Juhász, Pátkai -- Scsepovics, Lazovics, Géresi (Feczesin 78)
2016.12.10. SopronSoproni Városi StadionNapos, 8 Celsius-fok1410 nézőJátékvezetők: Vad II IstvánSzalai BalázsHorváth ZoltánLémon Oszkár

Több mint tíz év elteltével játszott ismét bajnoki mérkőzést csapatunk Sopronban, a Káposztás utcai Stadionban. 2006 nyarán az FC Sopron ellen 2-1-re kikaptunk, ezúttal azonban a Haladás vendégeként látogattunk a "hűség városába". Mészöly Géza tanítványai hazai pályán kifejezetten jól szerepelnek ebben a szezonban, eddig csupán a Gyirmót együttese szerezte meg mindhárom bajnoki pontot a Haladás ideiglenes otthonában.

Henning Berg nem változtatott a debreceni győztes csapaton, ugyanazt a kezdőt küldte ezúttal is a pályára. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, az 5. percben Gaál Bálint tekert kapura egy szabadrúgást 24 méterről, Kovácsik magabiztosan védett. Két perccel később Hadzic ugratta ki remekül Scsepovicsot, aki be is lőtte a helyzetet, de az asszisztens lest jelzett, így a találat érvénytelennek minősült. A 16. minutumban aztán már szabályos gólt lőtt szerb támadónk: Lazovics végzett el gyorsan egy szabadrúgást, Hadzic laposan a hosszúra lőtte a labdát, az érkező Scsepovics pedig 2 méterről a hálóba passzolt (0-1). Ez volt szerb támadónk hetedik bajnoki találata, ezzel utolérte honfitársát, Danko Lazovicsot a góllövőlista második helyén.

Néhány perccel később Géresi lépett ki egyedül a hazai védők között, majd nagy helyzetben, ballal a bal alsó mellé lőtt. Félóra elteltével Kovácsik Ádám mutatott be hihetetlen nagy védést, miután a hazaiak rutinos, 37 esztendős játékosa, Halmosi lőtt ígéretes helyzetből kapura. Két perc elteltével Scsepovics 25 méterről lőtt kevéssel a jobb alsó mellé. A félidő hátralévő részében magabiztosan őriztük egygólos vezetésünket, ráadásul Pakson Csertői Aurél csapata előnyhöz jutott a Vasas ellen, így úgy vonulhattunk a szünetre, hogy két ponttal megelőzve az addigi éllovas Vasast, mi álltunk a tabella élén.

A második félidő egy távoli Gaál-szabadrúgással kezdődött, az egyébként jól helyezett, de nem túl erős lövést Kovácsik magabiztosan hárította. Egy perc elteltével Rácz próbálkozott távolról, a lapos lövés ezúttal sem okozott gondot kapusunknak. Az 50. percben Hadzic lapos passza után a középen érkező Lazovics lőtt 14 méterről, Gyurján lábbal védett.

55 perc játékot követően Rácz egy szép kényszerítő végén lőtt alig a kapunk fölé 15 méterről. Egy perccel később, a második félidőt aktívan kezdő Haladás harcolt ki Halmosi révén szabadrúgást a kapunktól 17 méterre, a labda mögé Gaál állt, aki nagy erővel lőtt a bal alsó sarokba (1-1). Ebben a pillanatban nekünk is és a Vasasnak is 34-34 pontja volt, jobb gólkülönbségünknek köszönhetően azonban továbbra is mi álltunk az élen.

A 63. percben Scsepovics két szép csel után lőtt 18 méterről alig kapu mellé. 5 perccel később Szolnoki lőtt 16 méterről kapu mellé, majd a 72. percben Lazovics szöglete után Vinícius fejelt kicsivel fölé. Időközben a Honvéd is megszerezte a vezetést a Mezőkövesd ellen, így a 73. percben három 34 pontos csapat állt a tabella élén, de jobb gólkülönbségünknek köszönhetően továbbra is mi voltunk az élen.

A 81. percben Lazovics végzett el gyorsan egy szabadrúgást, melynek végén a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Feczesin talált a hazai kapuba, de Vad II visszafújta az akciót - hogy pontosan miért, az nem derült ki. A megismételt szabadrúgást Lazovics tekerte kapura, a Haladás kapusa nagy bravúrral védett.

A 86. percben egy jobb oldali beadást fejelhetett teljesen üresen, közelről kapura Halmosi, Kovácsik nagyot védett. Nem sokkal később újabb nagy hazai helyzet maradt ki, ezúttal Iszlai lőtt 18 méterről alig kapu mellé. Az utolsó percekben még Pátkainak kellett a kapunk előterében tisztáznia hazai gólhelyzetben, de az eredmény már nem változott.

Összességében értékes pontot szereztünk, hiszen a Vasas paksi vereségét kihasználtuk és pontszámban utolértük az angyalföldi együttest, így hármas holtverseny alakult ki a téli szünet kezdetére, de jobb gólkülönbségünknek köszönhetően mi várhatjuk első helyről a tavaszi rajtot.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek