hu en
2016. December 04. 16:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC II - BUDAPEST HONVÉD II 5-2 (2-1)
Vidi II - 5-2-es győzelem emberhátrányban

Sikerült visszavágnunk a kispesti vereségért, 13. helyen tölti második csapatunk a téli szünetet.

NB III Nyugati csoport, 2016-2017, Őszi szezon, 18. fordulóMeccs center 
5-2
(2-1)
Pápai 11, Barczi 19, Kovács 50, Lencsés 76, Pápai 82
Videoton FC II:
Zöldesi -- Csongrádi, Lénárt, Lencsés, Baksa, Réti, Kovács, Pölöskei, Pápai (Papp 85), Bévárdi (Ujvári 80), Barczi (Vincze 90)
Tömösvári 42, Tömösvári 84
Budapest Honvéd II:
Vajda -- Bíró, Palmes (Máté 52), Király, Göblyös, Rózsahegyi (Tóth 60), Tömösvári, Toth (Lukács 46), Bobál, Nagy, Kabangu
2016.12.04. SzékesfehérvárSóstói StadionJátékvezetők: Horváth IstvánPerák AndrásRózsás Rita

Második csapatunk vasárnap délelőtt játszotta le az idei év utolsó NB III-as bajnokiját, ellenfelünk pedig a Budapest Honvéd II volt. Nyáron, az 1. fordulóban a fővárosi csapat 5-0-ra nyert ellenünk Kispesten, volt tehát miért visszavágnunk nekik.

Disztl László több alapemberére sem számíthatott, Varga, Schiller és Kónya eltiltás miatt, Ante Solomun, Kondor, Véninger pedig sérülés miatt nem léphetett pályára. Az NB I-es keretből ezúttal Zöldesi, Bévárdi, Barczi és Pölöskei játszottak az NB III-ban.

Jól kezdtük a meccset, a 11. percben Barczi remek labdával szolgálta ki a jobb szélen érkező Pápait, a 18 éves szélső támadó pedig a 16-os sarkáról nagyon szép gólt lőtt (1-0). Ez volt az első NB III-as találata Pápainak! Nem kellett sokat várni az újabb Vidi-gólra, a 19. percben Kovács tekert a kapu elé, az érkező Barczi pedig elegánsan helyezett 8 méterről a kispesti csapat kapujába (2-0). A 33. percben Tóth közeli lövését védte nagy bravúrral a Vidi fiatal hálóőre, Zöldesi Illés. Nem sokkal a szünet előtt szépíteni tudott a játékrész második felében aktívabban játszó vendégcsapat Tömösvári góljával (2-1).

A szünet után nagy lendülettel kezdett a Honvéd II, azonban az 50. percben Pápai egy csellel két védőt is becsapott a jobb szélen, majd kapu elé ívelt, az ötös környékéről pedig Kovács Sándor fejelt védhetetlenül a kapu jobb felső sarkába (3-1). A folytatásban mindkét csapat bátran támadott, hol az egyik, hol pedig a másik kapu előtt alakult ki veszélyes helyzet, de több nagy védést is bemutattak a kapusok.

A találkozó 76. percében Pápai lövését védte bravúrral a Honvéd II portása, a kipattanót Pölöskei ívelte vissza a 16-oson belülre, ahol Lencsés ugrott a legmagasabbra, és elegánsan csúsztatott a hosszú felső sarokba (4-1).


(Disztl László gratulál a nagyszerűen futballozó, két gólt szerző és egy gólpasszt kiosztó, 18 esztendős Pápai Kristófnak)

A 18 éves középső védőnek is ez volt az első találata a felnőttek között! Két perccel később viszont a kiállítás sorsára jutott, miután utolsó emberként ráncigálta meg a gólhelyzetben kilépő Tömösvárit, aki ugyan nem esett el, de a játékvezető - talán kissé szigorúan - felmutatta a piros lapot. Emberhátrányban is sikerült újabb gólt szereznünk, a mérkőzésen végig kiválóan futballozó Pápai Kristóf a 82. percben egy gyönyörű támadás végén koronázta meg saját maga és a csapat teljesítményét (5-1). Két perccel később pedig Tömösvári állította be az 5-2-es végeredményt.

Második csapatunk az őszi szezonban 18 mérkőzésből 7-et megnyert, 2 döntetlen mellett pedig 9 alkalommal hagyta el vesztesen a pályát, a megszerzett 23 pont pedig azt jelenti, hogy a 13. helyen vonul téli pihenőre Disztl László együttese.

DISZTL LÁSZLÓ: "Gratulálok a csapatnak ehhez a nagyszerű győzelemhez! Sikerünk értékét tovább növeli a tény, hogy ezúttal 8 ifjúsági korú játékos lépett kezdőként pályára nálunk, közülük pedig hárman is gólt szereztek!"

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek