hu en
2016. Október 13. 12:32  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: SFZ Michal Venglos
Lénárt Andrással a soraiban remekelt a szlovák U19-es válogatott

Három meccs, három győzelem - kapott gól nélkül. Lénárték ott vannak az Eb-selejtező jövő tavaszi elit körében. 

A szlovák U19-es válogatott Lengyelországban szerepelt az Eb-selejtező első szakaszában. A négycsapatos csoportok győztesei jutottak tovább a jövő tavaszi elit körbe, ahol szintén csoportmeccsek várnak a résztvevő csapatokra, és a csoportok győztesei kijutnak az Európa-bajnokságra. 

A szlovákok 1-0-ra legyőzték Észak-Írországot és a házigazda Lengyelországot, valamint 2-0-ra Macedóniát. Az első, észak-írek elleni meccset a Vidi futballistája, Lénárt András (a fenti képen 5-ös mezben, az alsó sorban, jobbról a második) végigjátszotta, a lengyelek ellen bő 70 perc jutott neki, míg a csoport utolsó meccsén - sárga lapos eltiltás miatt - nem léphetett pályára. 

"Nehéz csoportba kerültünk, jó ellenfelek ellen léptünk pályára, azonban a csapatunk erejét mutatja, hogy kapott gól nélkül, száz százalékos teljesítménnyel sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Az első meccset végigjátszottam, a lengyelek ellen kaptam egy rúgást, ott cserét kellett kérnem a mérkőzés 70. percében. A csoport utolsó meccsén eltiltás miatt nem játszhattam. Összességében pozitív élményekkel tértem vissza a Vidibe, hiszen kiharcoltuk a továbbjutást az elit körbe. Most már nem titkolt célunk, hogy ott is hasonlóan jó teljesítményt nyújtsunk, és kijussunk az Eb-re. Egyelőre még nem tudjuk, hogy kik lesznek az elit körben az ellenfeleink, jövő év elején lesz majd a sorsolás" - nyilatkozta honlapunknak csapatunk felvidéki játékosa. 

CÍMKÉK
Lénárt András
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek