hu en
2016. Szeptember 16. 09:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
UTÁNPÓTLÁS
Lénárt András bemutatkozott a szlovák U19-es válogatottban

A felvidéki labdarúgó, aki nyáron igazolt a Vidibe, eddig is rendszeresen szerepelt a szlovák utánpótlás-válogatottakban. Az U19-es korosztályban ezen a héten debütált Montenegró ellen.

Lénárt András 1998. április 14-én született, Vágsellyén. Szlovákiában kezdett focizni, majd 2013-ban igazolt a Győri ETO-hoz. A szlovák utánpótlás-válogatott védekező középpályás 2015 májusában egy mérkőzésen már az NB I-ben is pályára lépett, a szlovák utánpótlás-válogatottakban pedig alapembernek számított eddig is, ezen a héten pedig már az U19-es nemzeti csapatban is bemutatkozott.

     
   
  Lénárt András (5-ös számú mezben) a héten debütált a szlovák U19-es válogatottban.  
     

"Nagyon örültem annak, hogy meghívót kaptam a szlovák U19-es válogatottba. Az utánpótlás-válogatottakban minden korosztályban alapembernek számítottam, és szeretnék az U19-es nemzeti csapatban is az lenni. Erre úgy néz ki, jó esélyem van, hiszen a héten két felkészülési mérkőzést is játszottunk Montenegró U19 ellen, és mindkét alkalommal kezdőként léptem pályára Az első mérkőzést, szerdán 2-1-re nyertük meg, míg egy nappal később, csütörtökön 1-0-ra nyertünk. Ezen a találkozón sikerült gólpasszt adnom. A Vidi NB III-as csapatának a keretében vagyok, de egyelőre még nem mutatkozhattam be a Vidi 2-ben. A Vidi U19-es csapatában azonban már játszottam egy mérkőzést, és bízom benne, hogy a hétvégén akár már az NB III-as csapatban is szerepet kaphatok. A Vidi hosszú távon számol velem, és én is szeretnék sokáig Fehérváron maradni. Természetesen a célom, hogy idővel az első csapatba is bekerüljek. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom, hiszen nagyon sok, rendkívül jó futballista szerepel a Vidiben, de az edzéseken, és az NB III-as meccseken is mindent megteszek azért, hogy bizonyítsam, számíthatnak rám" - nyilatkozta honlapunknak Lénárt András.

CÍMKÉK
Lénárt András
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek