hu en
2016. Július 17. 20:30  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Nem sikerült pontot szerezni a DVTK ellen

A szezon első NB I-es meccsén hiába szereztük meg a vezetést már a 2. percben, a vendégek még az első félidőben fordítottak, és végül meg is nyerték a találkozót.

OTP Bank Liga NB I, 2016-2017, Őszi szezon, 1. fordulóMeccs center 
1-2
(1-2)
Feczesin 2
Videoton FC:
Kovácsik -- Fejes, Lang, Juhász, Szolnoki -- Pátkai -- Nego, Oliveira (Suljic 78), Barczi (Lazovics 52), Kovács -- Feczesin (Géresi 65)
Bognár 17, Bognár 39
DVTK:
Antal -- Tamás, Lipták, Oláh, Bognár, Nikházi (Bacsa 63), Elek, Nemes, Ugrai (Drazen 74), Ternován (Murtaz 46), Lázár
2016.07.17. FelcsútPancho Aréna17 fok, felhős2069 nézőJátékvezetők: Andó-Szabó SándorGeorgiou TheodorosKóbor Péter

A 2016-2017-es szezon első bajnokiját a DVTK ellen játszottuk Felcsúton. A csütörtöki EL-találkozóhoz képest öt helyen változott a kezdő, kimaradt Vinícius, Stopira, Bódi, Géresi és Suljic, és lehetőséget kapott Juhász, Fejes, Oliveira, Feczesin, valamint Kovács. A kezdés előtt Feczesin Róbertet köszöntötte Kovács Zoltán sportigazgató, támadónknak ez volt a 150. mérkőzése az NB I-ben.

Nem kezdődhetett volna jobban a találkozó számunkra, hiszen a 2. percben Oliveira ívelt balról a hosszúra, Antal rosszul mozdult ki kapujából, a jubiláló Feczesin pedig közelről a hálóba bólintott. (1-0.)

Négy perccel később egyenlíthettek volna a vendégek, de Nikházi ziccerét Kovácsik védte bravúrral. A 11. percben Fejes beadását csúsztatta a bal alsó mellé Feczesin. A 17. percben egyenlített a Diósgyőr: Bognár cselezett a tizenhatosunknál, majd ballal nagy gólt lőtt a kapu jobb oldalába. (1-1.)

A 25. percben Kovács ugratta ki Barczit a jobb szélen, aki 15 méterről kapura lőtt, a labda nem sokkal kerülte el Antal kapuját. A 39. percben a DVTK átvette a vezetést: egy kontra végén Elek ugratta ki Bognárt, aki 11 méterről a bal alsóba lőtt. (1-2.)

A második félidőre Horváth Ferenc egy helyen változtatott, mi nem cseréltünk. Az 55. percben a kicsivel korábban beálló Lazovics passza után Oliveira került helyzetbe, de 15 méterről, ballal a kapu mellé lőtt. Az 58. percben Szolnoki távoli próbálkozását védte a vendégek kapusa. A mérkőzés ezen időszakában nagyon beszorítottuk ellenfelünket, de igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. A 80. percben Lázár Pált második sárgával kiállította Andó-Szabó Sándor. Pár pillanattal később Nego lőtt az ötös sarkáról fölé. 6 perccel a vége előtt Fejes buktatta a tizenhatoson belül Bognárt, a játékvezető büntetőt ítélt. A sértett a bal alsót vette célba, Kovácsik azonban nagy bravúrral kiütötte a labdát. A 89. percben  Fejes került egy szép támadás végén hatalmas helyzetbe, de Antal óriásit védett! A 92. percben még Juhász előtt is adódott egy lehetőség, ám a miskolci kapus ezúttal is a helyén volt.

2-1-re győzni tudott tehát a DVTK a szezon első bajnokiján. Legközelebb csütörtök este - Belgrádban -lépünk pályára, a szerb Čukarički ellen következik az Európa Liga-selejtező visszavágója.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek