hu en
2016. Június 22. 21:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: mlsz.hu
Csoportelsőként jutott Magyarország a nyolcaddöntőbe

Háromszor vezettünk Portugália ellen, a vége döntetlen lett. Lang és Juhász végig a pályán voltak.

A csoport utolsó meccsére, a Portugália elleni találkozóra annak tudatában készülhettünk, hogy az eredménytől függetlenül a magyar válogatott már ott van az Eb 16 legjobb csapat között. Portugália számára viszont egyáltalán nem volt tét nélküli a szerda délutáni mérkőzés, hiszen minimum 1 pontra szükségük volt ahhoz, hogy továbbjussanak a csoportból.

Bernd Storck szövetségi kapitány az eddigi Eb-alapcsapaton több helyen is módosított, a sárga lappal rendelkező játékosok (Kleinheisler, Nagy, Kádár) pihenőt kaptak. A Vidi két játékosa, Lang és Juhász ezúttal is kezdőként léptek pályára. A hangulat ismét fantasztikus volt a stadionban, a több mint 20 ezer magyarnak köszönhetően.

Bátran kezdtük a találkozót, az első lehetőség előttünk adódott, Dzsudzsák beadását Pepe mentette szögletre a középen érkező Szalai elől. A folytatásban többet birtokolták a labdát a portugálok, de komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 20. percben pedig megszereztük a vezetést, egy szöglet után Gera elé fejelték a védők a labdát, az FTC középpályása pedig bal lábbal nagyon nagy gólt lőtt mintegy 20 méterről. Néhány perccel később csapatunk egykori középpályása, Elek Ákos növelhette volna a válogatott előnyét, azonban 13 méterről leadott lövését óriási bravúrral védte a portugál kapus. Az első félóra végéhez közeledve Ronaldo távoli bombáját védte szépen Király Gábor.

A szünet előtt nem sokkal Ronaldo ugratta ki Nanit, aki néhány perccel korábban lőtt már egy lesgólt, ezúttal azonban szabályos körülmények között talált a magyar kapuba.

A második félidőben Gera Zoltán helyett Bese Barnabás jött ki a pályára, ami azt jelentette, hogy már az összes mezőnyjátékosunk lehetőséghez jutott az Eb-n. Válogatottunk parádésan kezdte ezt a játékrészt, Dzsudzsák 26 méteres szabadrúgása az egyik portugál védőn megpattant, és védhetetlenül csapódott a labda a portugál kapuba. Nem sokkal később Lovrencsics is betalálhatott volna, lövése azonban elsuhant a kapu mellett. A túloldalon Ronaldo nem hibázott, látványos mozdulattal, sarokkal juttatta egy beadást követően a labdát Király kapujába. Az 55. percben ismét veszélyes helyről végezhetett el Dzsudzsák egy szabadrúgást, ezúttal azonban a sorfalról levágódott a labda, éppen Dzsudzsák elé, aki befelé tolta a játékszert, majd 18-ról óriási gólt lőtt.

A 63. percben Portugália harmadszor is kiegyenlített, ismét Ronaldo volt eredményes, ezúttal fejjel vette be a kapunkat. 3-3-nál ismét nekünk volt gólhelyzetünk, Elek Ákos 11 méterről a jobb kapufát találta telibe. 

Az utolsó 20 percben komolyabb gólhelyzetet már nem láthattunk, a 3-3 pedig azt jelentette, hogy Magyarország csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé, ráadásul hat gólt szereztünk a három meccsünkön, erre eddig csak Wales volt képes ezen az Eb-n.

Folytatás vasárnap este 21-kor Belgium ellen, a tét a legjobb nyolc közé jutás!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek