hu en
2016. Június 09. 16:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Bemutatjuk az első edzőtáborozó vidis fiatalokat

Három fiatal Vidi játékos utazott el csapatunkkal Ausztriába. Hogy mit érdemes róluk tudni, azt ők maguk mesélték el honlapunknak.

"6 éves korom óta focizok megszakítás nélkül a Vidiben. Mivel édesapám szélsőként futballozott, így kezdetben én is ezen a poszton játszottam. U13-ban még gólkirály is voltam, de aztán új edzőt kaptunk, aki belsővédőként számított már rám. Ez körülbelül öt éve lehetett, azóta csak védőként játszom. Nagy változást jelentett az életemben, hogy tavaly nyáron felkerültem a Vidi második keretébe, idén február óta pedig már az NB I-es csapattal készülök. Nehéz volt abból a szempontból, hogy a gimiben épp az utolsó évben vagyok, és két helyen is helyt kellett állnom, azonban - úgy gondolom - sokat tettem ezért. Fél éve magántanuló vagyok, májusban volt az írásbeli érettségim, melyet sikeresen teljesítettem, ahogy pedig hazaérkezem az ausztriai edzőtáborból, egyből következik a szóbeli érettségi. Fontos a tanulás is számomra, de most a foci az első. Nagyon örülök, hogy életemben először, itt lehetek a Vidi első csapatának az edzőtáborában. Igen komoly munkát végzünk, és minden nap rengeteg dolgot tanulunk Henning Berg vezetőedzőtől. Emellett abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a posztomon kiváló labdarúgók szerepelnek - Juhász, Lang, Vinícius - akiktől szintén nagyon sok dolgot leshettem el az elmúlt hónapokban" - nyilatkozta honlapunknak Varga Bence.

"5 évvel ezelőtt érkeztem a Vidibe a Gárdonyi Focisuliból. Egy Vidi elleni utánpótlás-meccsen Disztl László figyelt fel rám, és tulajdonképpen az ő hívására kerültem Székesfehérvárra. Fél éve voltam itt a Vidiben, amikor Felcsútra kerültem kölcsönbe a Puskás Akadémia korosztályos csapatába, onnan azonban fél év múlva visszatértem a piros-kékekhez, és azóta megszakítás nélkül a Vidi játékosa vagyok. Volt egy időszak, amikor védőként szerepeltem az utánpótlásban, de igazából a középpályán érzem a legjobban magam. Tavaly nyáron kerültem fel a Vidi II-be, és úgy érzem, nem sikerült rosszul az első szezonom a felnőttek között. A védekező szekcióban érzem jól magam, az előre játékban kell a legtöbbet fejlődnöm. Megmondom őszintén, nagyon meglepett, hogy elutazhattam az első csapat ausztriai edzőtáborába. Hétfőn indult a csapat, én szombaton tudtam meg, hogy jövök, vasárnap még NB III-as bajnokit játszottam. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és igyekszem a belém vetett bizalmat meghálálni, minden edzésen a maximumot nyújtom" - árulta el honlapunknak Schiller Patrik.

"Budapesten születtem, és a XVII. kerületben kezdtem el focizni a helyi egyesületekben. 13 éves lehettem, amikor az MTK leigazolt, ott három évet töltöttem el, mielőtt a Puskás Akadémiára kerültem volna. Első profi szerződésemet már a Viditől kaptam, méghozzá Paulo Sousa idején, ezt követően kölcsönben szerepeltem Felcsúton, ahol sikerült az NB I-ben is bemutatkoznom, sőt a 2014-15-ös szezonban megszereztem első NB I-es gólomat is, épp a későbbi csapatom, a Dunaújváros ellen. Fiatalabb koromban középpályásként és csatárként számítottak rám az edzőim, később kerültem a védelem tengelyébe. Titkon bíztam abban, hogy mivel még két évig a Vidihez köt a szerződésem, meghívást kapok a nyári edzőtáborba, miután lejárt a kölcsönszerződésem Dunaújvárosban. Örülök, hogy végül ez a számításom bejött. Most rajtam a sor a bizonyításra, de tisztában vagyok azzal, hogy egyáltalán nem lesz könnyű bekerülni a Vidi keretébe, hiszen a posztomon kiváló, válogatott színtű labdarúgók szerepelnek - Juhász, Lang és Vinícius. Szerencsére nagyon jó közösségbe kerültem, a legtöbbet Géresi Krisztián segít nekem, aki korábban az osztálytársam is és a csapattársam is volt a Puskás Akadémián, most pedig a szobatársam az edzőtáborban. De a többiek is nagyon segítőkészek, és annak ellenére, hogy a Vidi az ország egyik legnagyobb klubja, igazán családias a hangulat, ami nagyon tetszik nekem" - tudtuk meg Lorentz Mártontól.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek