hu en
2015. November 18. 22:08  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - SZOMBATHELYI SWIETELSKY-HALADÁS 1-1 (0-0)
2-1-es összesítéssel jutottunk a legjobb 8 közé a Magyar Kupában

Jó iramú, izgalmas második 45 percet produkált a két csapat. Helyzeteink alapján több góllal is nyerhettünk volna, a legfontosabb azonban a továbbjutás.

Magyar Kupa, 2015-2016, 4. forduló, VisszavágóMeccs center 
1-1
(0-0)
Feczesin 58
Videoton FC:
Danilovics -- Szolnoki, Vinícius, Juhász, Heffler Tibor -- Simon (Pölöskei 46), Pátkai -- Suljic (Oliveira 46), Kovács, Gyurcsó -- Feczesin (Rudolf 86)
Ugrai 62
Szombathelyi Swietelsky-Haladás FC:
Rózsa -- Jánvári, Martinez (Gaál 60), Nagy, Gosztonyi, Schimmer, Angyal, Batarelo (Iszlai 80), Fehér (Jagodics 61), Ugrai, Medgyes
2015.11.18. SzékesfehérvárSóstói Stadion13 fok, hűvős1415 nézőJátékvezetők: Szabó ZsoltErős GáborGeorgiou TheodorosOláh Gábor

Minimális arányú győzelmet szerzett csapatunk a szombathelyi "odavágón", így valamivel kedvezőbb helyzetben várhattuk a szerda esti visszavágót.

Meglepetésre a Haladás kezdte jobban a mérkőzést. A 6. percben Medgyes került helyzetbe, de Danilovics remekül vetődött ki a kapujából, és megszerezte a labdát a szombathelyi játékos elöl. Három perccel később a vendégek végezhettek el 25 méterről egy szabadrúgást, Danilovics magabiztosan védett. Negyedórát kellett várnunk az első helyzetünkre, ekkor Gyurcsó szögletét követően Juhász fejelt kapura 8 méterről, Rózsa szépen védett. Tíz perccel később Schimmer ugratta ki jó labdával Medgyest, aki 8 méterről kapura is lőtte a játékszert, Danilovics bravúrral védett! Újabb tíz perc telt el a mérkőzésből, amikor Martinez cselezgetett a 16-osunk előterében, végül 18-ról kapura szúrta a játékszert, Danilovicsnak kellett vetődve védeni.

Horváth Ferenc vezetőedző kettőt is cserélt a szünetben, Simon és Suljic helyett Pölöskei és Oliveira álltak be. Ez a félidő sokkal több helyzetet, és látványosabb focit hozott, mint az első játékrész. Az 51. percben Pátkai került óriási helyzetbe, de Rózsa kivetődve megkaparintotta a labdát. Három perccel később Heffler 18 méterről, ballal alig lőtt kapu mellé. Az 58. percben megszereztük a vezetést, Feczesin szépen vette át a labdát, majd elvitte védője mellett azt, 14 méterről, laposan, erősen kapura lőtt, a labda pedig a vendégek kapujában kötött ki (1-0). Nem örülhettünk sokáig, mert négy perc múlva egy szombathelyi szabadrúgás után Ugrai elé került a labda, aki közelről a kapunkba lőtt (1-1). Összesítésben 2-1-re vezettünk, de veszélyes volt az eredmény, hiszen egy újabb vendég gól már a szombathelyiek továbbjutását jelentette volna. A 64. percben Feczesin 18 méterről lőtt kapura, a labda a bal felső felé tartott, Rózsa óriásit védett! Újabb egy perc elteltével Pátkai közeli fejesét a gólvonalról ütötte ki Rózsa, nagy helyzet volt ez is! A következő percekben a szombathelyiek mindent egy lapra feltéve támadtak, előbb Angyal, majd Ugrai került helyzetbe, de nem tudták megszerezni a második góljukat, ahogy nekünk sem sikerült helyzeteinket újabb gólra váltani.

Összesítésben 2-1-gyel jutottunk a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé. Rajtunk kívül az FTC, a Békéscsaba, a Kozármisleny, az Újpest, a DVSC, a Tiszaújváros és a Nyíregyháza jutott tovább a Magyar Kupában.

CÍMKÉK
2015-2016 Magyar Kupa Videoton FC - Szombathelyi Swietelsky-Haladás FC
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek