hu en
2015. Október 24. 19:25  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
SZOMBATHELYI SWIETELSKY-HALADÁS - VIDEOTON FC 1-0 (1-0)
Egygólos vereséget szenvedtük a Haladás otthonában

Nem sikerült pontot szereznünk Szombathelyen, a Haladás, akár csak Székesfehérváron, ezúttal is 1-0-ra nyerni tudott.

OTP Bank Liga NB I, 2015-2016, Őszi szezon, 13. fordulóMeccs center 
1-0
(1-0)
Gaál 25
Szombathelyi Swietelsky-Haladás:
Király -- Wils, Gaál (Fehér 88), Iszlai, Gosztonyi (Ugrai 80), Wils, Angyal, Jagodics, Németh (Medgyes 75), Predrag, Halmosi

Videoton FC:
Danilovics -- Fejes, Vinícius, Juhász, Nego (Ivanovszki 67) -- Simon (Pölöskei 58), Pátkai -- Oliveira, Kovács, Suljic -- Feczesin (Soumah 76)
2015.10.24. SzombathelyRohonci úti Stadion15 fok, napsütésJátékvezetők: Kassai ViktorRing GyörgyTóth II. Vencel

Nagyon szép napsütéses időben kezdődött szombat délután Szombathelyen a Haladás - Vidi bajnoki az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

A találkozó első negyedórájában helyzetet nem láthattunk, a játék kiegyenlített volt, a küzdelemre nem lehetett panasz. A 16. percben Wils Thomas vette célba csapatunk kapuját 19 méterről, a labda azonban fél méterrel elkerülte azt. Egy perccel később Oliveira 15 méterről eleresztett lövését mentették szögletre a hazai védők. Két perccel később Danilovics ütötte a léc alól szögletre a labdát egy szélről, keményen elvégzett szabadrúgás után. A 24. percben Oliveira talált a hazai kapuba, de a partjelző lest jelzett, így Kassai nem adta meg a találatot. Milyen furcsa az élet - és a futball -, múlt héten mi szereztünk gólt közvetlenül egy lesgól után, ezúttal mi kaptunk. Hazai bedobást követően Gosztonyi csúsztatott fejjel a labdába, amely Gaál elé került, ő pedig éles szögből, 8 méterről a rövid alsóba bombázott a találkozó 25. percében. Szinte a középkezdés után azonnal egyenlíthetett volna Suljic, de 13 méterről leadott lövését hatalmas bravúrral védte Király. A 30. percben egy tetszetős szombathelyi támadás végén lőhetett teljesen üresen 12 méterről kapura Gosztonyi, a labda nem sokkal ment fölé. Négy perc múlva Kovács adott remek labdát Oliveirának, aki 16 méterről ajtó-ablak helyzetben rontott, lövése kapu fölé szállt. Az első félidő utolsó percében ismét egy bedobás után alakított ki gólhelyzetet a hazai együttes, Gosztonyi 17 méterről vette célba a hosszú sarkot, Danilovics hatalmas bravúrral védett!

A második játékrész is Haladás helyzettel kezdődött, az 53. percben Gaál tört be a 16-osunkon belülre, éles szögből kapura lőtt, Danilovics védett. A 62. percben jártunk legközelebb az egyenlítéshez, csapatunk ugyanis büntetőt harcolt ki. Oliveira beadásába Jagodics ért kézzel hozzá a 16-oson belül, Kassai Viktor pedig kis hezitálást követően - valószínűleg partjelzője segítségét kérte ki, aki néhány méterre volt az esettől, és mindent tökéletesen láthatott - a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Feczesin állt, és nem is végezte el rosszul a 11-est, a labda a jobb alsó sarok felé tartott, de Király Gábor nagyon nagy bravúrral kivédte a büntetőt. Lélektanilag a kifogott 11-es igazi doppingként hatott a hazai csapat számára, az utolsó 20 percben ugyanis ők alakítottak ki több helyzetet, és Danilovicsnak bravúrok sorozatát kellett bemutatnia. Először Gosztonyi kapáslövését hárította a 69. percben kapusunk, majd a 77. minutumban Gaál nagy erejű löketét védte szépen. A találkozó utolsó perceiben a Haladás igyekezett a labdát a mi térfelünkön tartani, és mivel többé-kevésbé ez sikerült is nekik, így az eredmény már nem változott, maradt az 1-0.

Nem kell sokat várni arra, hogy visszavágjunk a szombathelyi együttesnek, a Magyar Kupában ugyanis Mészöly Géza együttese ellen fogunk játszani. Az első meccset október 28-án, szerdán Szombathelyen rendezik meg. A bajnokságban legközelebb a DVTK ellen lépünk pályára a Sóstói Stadionban.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek