hu en
Videoton FC Végeredmény 7-0
Szombathelyi Swietelsky-Haladás
Bajnokság, 2014-2015
Tavaszi idény - 23. forduló
2015.04.12., Vasárnap @ 18:30
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
2510 néző
15 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Farkas Ádám
Asszisztensek:
Tóth II Vencel, ifj. Varga Gábor
Tartalék játékvezető:
Kelemen Attila
Gólbírók:
Vad II. István, Berke Balázs
90.Vége, nagyon magabiztosan nyertünk 7-0-ra. Ilyen arányban még sosem nyertünk a Haladás ellen. Legutóbb 2011-ben nyertünk hét góllal, akkor a Siófok volt a szenvedő fél.
88.GÓÓÓÓL!
Szegény embert az ág is húzza. Nikolics beadását követően Fehérről pattant a saját kapujába a labda.

86.GÓÓÓÓL!
Ivanovszki adott középre a jobb szélről, Oliveira pedig néhány lépésről lőtt a kapuba.
83.Nikolics három védőt kicselezett, de a negyedik szombathelyi játékos szerelni tudta.
80.Szombathelyi szabadrúgást követően kerülte el a labda jócskán a kapunkat.
75.Szolnoki helyére Brachi állt be.
74.Jagodics helyére Schimmer állt be.
73.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Gyors kontra végén Trebotic ugratta ki Nikolicsot, aki egyből kapura is lőtt, a kapus azonban védeni tudott, de a labda éppen Trebotic elé került, aki néhány lépésről a kapuba lőtt. Ez már KO!

71.Feczesin helyére Ivanovszki állt be.
70.GÓÓÓÓÓÓL!
Micsoda csere! Az imént pályára lépő Trebotic egy szép kényszerítő végén higgadtan lőtt a vendégek kapujába.
67.Trebotic adott forintos labdát Feczesinnek, aki szépen át is vette azt, lövése azonban középre tartott, és védeni tudta a szombathelyiek kapusa.
66.Simon helyére Trebotic állt be.
63.GÓÓÓÓÓL!
Gyors kis szögletet követően Oliveira adott középre, Feczesin pedig nyolc méterről szép gólt fejelt.
62.Nagy helyére Bühler állt be.
58.Stopira távoli bombája zúgott el a vendégek kapuja fölött.
55.Feczesin beadása centikkel suhant el Nikolics feje fölött. Veszélyes volt ez is!
53.
 
52.GÓÓÓÓÓL!
Oliveira kapott remek labdát Gyurcsótól, középpályásunk az ötös sarkáról önzetlenül középre passzolt, Feczesin pedig közelről az üres kapuba lőtt.

48.Gyurcsó szögletét követően Vinícius fejelhetett, a labda Jánváriról Simon elé pattant, középpályásunk pedig nagy erővel lőtt alig kapu mellé.
46.Csere nélkül folytatódik a meccs.
45 +3.Vége az első félidőnek.
45 +1.Stopira távoli lövését kellett védenie Branescunak.
45.Gyurcsó tekert kapu elé, Juhász berobbant, és alig fejelt kapu fölé.
44.Alcibiade rúgta fel Nikolicsot, sárga lap!
42.Gyurcsó két szép csel után ugratta volna ki Nikolicsot, azonban most nem volt a két játékos közt megfelelő az összhang.
40.Eddig is meggyőző fölényben futballoztunk, de a kiállítást követően valószínűleg még több lehetőségünk lesz a gólszerzésre.
38.Martinez taposta meg szándékosan a becsúszó Gyurcsó lábát, azonnal villant a piros lap. A hevesen reklamáló Szentes Lázárt is elzavarta a kispadról Farkas Ádám játékvezető.
35.Halmosi helyére Gaál állt be.
34.Ismét egy hatalmas Vidi-helyzet, és ezúttal is Nikolics lőhetett volna gólt. Egy gyors kontra végén Nikó tette ki jobbra a labdát Gyurcsónak, aki egyből visszatette azt középre, azonban a labda picit Nikolics mögé érkezett, így nem sikerült kapuba találnia.
33.
 
31.Az első félóra nagy Vidi-fölényt és egy Nikolics-gólt hozott.
29.Nagy Patrik tisztázott Nikolics elől szögletre.
27.Halmosit kellett az elmúlt néhány percben ápolni, de már ismét pályán a szombathelyi futballista.
24.
 
23.GÓÓÓÓL!
Nyomasztó fölényünk góllá érett. Ismét Gyurcsó adott középre, Nikolics pedig öt méterről védhetetlenül fejelt a vendégek kapujába.
22.Gyurcsó ismét Nikolicsot hozta játékba, csatárunk lövése egy szombathelyi játékos fejéről pattant szögletre.
20.Hihetetlen jelenet! Ismét óriási helyzetet hagytunk ki. Gyurcsó beadását követően Nikolics lőhetett volna gólt, de ez a ziccer is kimaradt.
15.Gyurcsó távoli lövését Iszlai blokkolta.
12.MI MARADT KI?! Az ötödik szögletünket követően Nikolics nagyon közelről lőhetett kapura, csatárunk azonban rosszul találta el a labdát.
11.Tizenegy perc alatt jöhet az ötödik szögletünk, ez egy kisebb fajta rekord.
9.A negyedik szögletünk is jól jött be, Juhász ezúttal kapu mellé fejelt.
7.Az első öt percben három szögletet végezhettünk el, Juhász fejesénél közel jártunk a gólhoz, de egyelőre 0-0 az eredmény.
5.
 
4.Martinez lódult meg egyedül a kapunk irányába, de a szombathelyi támadó lesről indult, szabadrúgással jövünk kifelé!
3.Gyurcsó szögletét követően Juhász fejelt kapura, a labdát a gólvonalról sikerült az egyik szombathelyi védőnek kivágnia. Jól kezdtü a meccset!
2.Gyurcsó távoli lövése pattant szögletre a Haladás kapusáról.
1.A Haladás kezdte a meccset.
0.
 
-1.Burcsa Győző klubigazgató köszöntötte a kezdés előtt Kovács Istvánt, aki az Újpest ellen játszotta 100. élvonalbeli bajnokiját. Ő egyébként sérülés miatt hagyja ki a mai találkozót.
-2.Érkeznek a csapatok. A mieink piros-kékben, a vendégek tiszta fehérben lépnek pályára.
-6.Vége a bemelegítésnek, perceken belül kezdőik a mérkőzés.
-16.
 
-21. 
-29.Az FTC már 2-0-ra vezet, és az utolsó 20 percet emberelőnyben játszhatják a zöld-fehérek.
-36.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. Közben a Ferencváros megszerezte a vezetést az Újpesttel szemben. Amennyiben a fővárosi zöld-fehérek megnyerik a rangadót, akkor 47 pontjuk lesz, és megelőzik a 46 pontos MTK-t.
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk:
Calatayud - Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira - Simon, Sándor - Gyurcsó, Nikolics, Oliveira - Feczesin
-60.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a Sóstói Stadionból, ahol 18.30-kor kezdődik a Vidi - Haladás bajnoki.
Mérkőzés után

Joan Carrillo: "Az edzőtáborban készültünk erre a játékrendszerre, vagyis, hogy egyszerre van pályán Nikolics és Feczesin is. Az első félidőben a gólon kívül volt még négy-öt nagy lehetőségünk, vagyis működött ez a játékrendszer. 1-0 után az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a második- és a harmadik gólunkat is, hiszen nagyon veszélyes eredmény az 1-0 egy emberhátrányban lévő csapat ellen. Ismét el kell mondanom, amit korábban többször is elmondtam, hogy ezért a sikerért a játékosok napról napra nagyon keményen megdolgoznak. Szerencsére olyan kerettel végezhetem a közös munkát, amelyben fantasztikus labdarúgók szerepelnek. Edzéseken is jellemző a csapatra, amit a mai meccsen is láthattunk, hogy minden játékos nagyon szeretne gólt lőni. Szeretnék a szurkolóknak köszönetet mondani, hogy ismét mellettünk álltak, és 90 percen keresztül buzdítottak bennünket. Bízom benne, hogy sikerült örömet szereznünk nekik."

Szentes Lázár: "Ilyenkor kussolni kell! Nekem is, meg a játékosoknak is. Azonban nyilatkozatadási kötelezettség van, ezért mindenképp kell néhány mondatot mondanom. A legfontosabb, hogy nem szabad hét gólt kapni emberhátrányban sem, és akkor sem, ha az edzőt elküldik a kispadról. Nagyon bután futballoztunk, ennek köszönhető, hogy hét gólt kaptunk. Ugyanakkor az elgondolkodtató, hogy azért küldött el a játékvezető, mert egy méterre beléptem a pályára. Jövő héten a kispadon szeretnék helyet foglalni, majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2015. Április 12. 19:27  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - SZOMBATHELYI SWIETELSKY-HALADÁS 7-0 (1-0)
Futballünnep Fehérváron, hetet mért a Vidi a Haladásra

Az első félidő végén Nikolics góljával még csupán 1-0-ra vezetett csapatunk, a fordulás után azonban már gólparádévá érett a Vidi fölénye. 2007 és 2011 után 2015-ben is sikerült 7-0 arányban nyernünk bajnoki mérkőzésen.

Csapatunk annak tudatában lépett ma este pályára a Haladás ellen, hogy az FTC 2-0-ra legyőzte az Újpestet, ezzel a fővárosi zöld-fehérek nyolc pontra megközelítettek bennünket, és az MTK-t megelőzve már a második helyen állnak.

Ünnepélyes keretek közt kezdődött a 23. forduló záró mérkőzése, ugyanis Burcsa Győző klubigazgató köszöntötte Kovács Istvánt, aki múlt héten, az Újpest ellen játszotta századik élvonalbeli mérkőzését.

A válogatott középpályás sérülés miatt nem állhatott Joan Carrillo vezetőedző rendelkezésére, így fordulhatott elő, hogy egyszerre volt a pályán Nikolics és Feczesin is. A találkozó előtt 18 góllal toronymagasan a góllövőlista élén álló támadó játszott ezúttal Kokó helyén, míg a csúcsék Feczesin volt.

A 2. percben Gyurcsó távoli lövését szögletre ütötte a szombathelyiek román U21-es válogatott kapusa, aki a Juventustól érkezett kölcsönbe Szentes Lázár csapatához. A sarokrúgást követően Juhász fejelt kapura a labdát a gólvonalról sikerült az egyik szombathelyi védőnek kivágnia. Fölényünket mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a 11. percben már az ötödik szögletünket végezhettük el, ráadásul ez is roppant veszélyes volt, Nikolics azonban közelről kapufára lőtte a labdát. Percekkel később ismét hatalmas helyzet maradt ki a vendégek kapuja előtt, a 23. percben azonban sikerült megszereznünk a vezetést. Gyurcsó "rajzolta" tökéletesen Nikolics fejére a labdát, támadónk pedig védhetetlenül fejelt öt méterről a Haladás kapujába (1-0). Ez volt Nikó szezonbeli 19. gólja, ennél többet még sosem lőtt egy szezon alatt az élvonalban. A sors furcsa fintora, hogy két alkalommal is 18 góllal lett gólkirály, amikor azonban 2012-ben 19 találatot ért el, csupán a második helyet sikerült megszereznie a mesterlövészek között, hiszen abban a szezonban a debreceni Coulibaly lett a gólkirály 20 góllal.

A találkozó 34. percében egy gyors kontra végén Nikó tette ki jobbra a labdát Gyurcsónak, aki egyből visszapasszolta azt középre, azonban a labda picit Nikolics mögé érkezett, így nem sikerült kapuba találnia. A 38. percben megfogyatkoztak a vendégek: Martinez taposta meg a becsúszó Gyurcsó Ádám lábát, azonnal villant a piros lap. A reklamáló Szentes Lázárt is elzavarta a kispadról Farkas Ádám játékvezető. A játékrész utolsó perceiben még egy veszélyes Juhász-fejest és egy távoli Stopira lövést jegyezhettünk fel, de az eredmény nem változott.

Szünetben egyik mester sem cserélt. Nem kellett sokat várni az újabb Vidi-gólra: az 52. percben egy nagyon szép támadás végén Oliveira adott középre az ötös sarkáról, Feczesin pedig az üres kapuba továbbította a játékszert (2-0). Három perccel később a két gólszerző játszott össze, Feczesin beadása azonban centikkel elsuhant Nikolics feje fölött, pedig támadónk nagyon ígéretes helyzetben volt. A 63. percben gyorsan elvégeztünk egy szögletet, a labda Oliveira elé került, aki ragyogóan tekert középre, Feczesin emelkedett a legmagasabbra, és hét méterről szép gólt fejelt (3-0). A 67. percben "Fecze" közel járt a mesterhármashoz, de a percekkel korábban pályára lépő Trebotic remek labdáját követően nem sikerült újabb gólt szereznie. Nem úgy horvát középpályásunknak, aki a 70. percben egy szép kényszerítő végén higgadtan lőtt a vendégek kapujába (4-0), majd három perccel később egy gyors kontra végén Trebotic ugratta ki Nikolicsot, aki egyből kapura is lőtt, a kapus azonban védeni tudott, de a labda éppen Trebotic elé került, aki néhány lépésről a kapuba lőtt (5-0). Ilyen arányban ebben a szezonban már kétszer is nyertünk, hiszen hazai pályán az MTK-t, valamint idegenben a Pápát is sikerült 5-0-ra legyőznünk.

Itt azonban nem állt meg a csapat, a játékosok örömfocit varázsoltak a Sóstói Stadionba. A 86. percben a szintén csereként pályára lépő Ivanovszki szolgálta ki Oliveirát, aki néhány méterről nem hibázott (6-0), majd ahogy az ilyenkor lenni szokott, szegény embert az ág is húzza, hiszen a 88. minutumban Nikolics beadását követően Fehér fejéről a saját kapujába pattant a játékszer - öngól (7-0). Az utolsó pillanatban még Ivanovszki is gólt szerezhetett volna, neki azonban még várnia kell az első NB I-es találatára. Egy alkalommal, 45 éve már sikerült hét gólt lőnünk hazai pályán a Haladásnak, akkor azonban "csak" hat góllal nyertünk, hiszen a végeredmény 7-1 lett. Vagyis a mai, hétgólos győzelem a legnagyobb arányú sikerünk a szombathelyi alakulat ellen.

Csapatunk szenzációs játékot mutatott be, és 2011. november 19-e után sikerült ismét hét góllal megnyernie egy bajnoki mérkőzést, előtte pedig 2007-ben a Tatabányát győztük le 7-0-ra. Április 19-én, vasárnap a DVTK otthonába látogatunk az OTP Bank Liga 24. fordulójába.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek