hu en
2015. Február 17. 10:30  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: pfc-cska.com
ELLENFÉL-LES
A négyszeres orosz bajnok CSZKA Moszkva következik

A transfermarkt.de által 133 millió euróra becsült piros-kék együttes 2005-ben UEFA Kupát is nyert.

Kedden délután utolsó spanyolországi felkészülési mérkőzésünket játsszuk, az ellenfél a CSZKA Moszkva csapata lesz. A Vidihez hasonlóan piros-kék színekkel bíró gárda az elmúlt tizenegy évben négyszer nyerte meg az orosz bajnokságot, legutóbb 2013-ban. Az Orosz Kupát hétszer, az Orosz Szuperkupát hétszer emelhették magasba. 2005-ben az Európa Liga elődjét, az UEFA Kupát is elhódították, miután a lisszaboni döntőben 3-1-re legyőzték a portugál Sportingot.

A transfermarkt.de oldal számításai szerint a CSZKA játékosainak értéke több mint 133 milió euró. Az öt legértékesebb futballista a támadó Alan Dzagoev (20 millió euró), a kapus Igor Akinfeev (16 millió euró), a hátvéd Mário Fernandes (14 millió euró), a középpályás Roman Eremenko (13 millió euró) és a csatár Ahmed Musa (12 millió euró). A csapat vezetőedzője 2009 ősze óta Leonid Slutski.

A bajnokságban jelenleg a második helyen állnak, hátrányuk hét pont a listavezető Zenit mögött, előnyük pedig két pont a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva előtt. 

A Bajnokok Ligájában idén az E csoportban szerepeltek, olyan ellenfelekkel kellett megmérkőzniük, mint a Bayern München, az AS Roma és a Manchester City. Utóbbit le is győzték idegenben, de így is a negyedik helyen zártak csak, és nem jutottak az egyenes kieséses szakaszba. 

A moszkvaiak az elmúlt öt barátságos meccsükből négyet megnyertek, a svájci Siont, a német FSV Frankfurtot, a dán Aalborgot és a kínai Tianjin Teda-t győzték le, az orosz Torpedo Moszkvától viszont kikaptak.

A CSZKA Moszkva - Videoton FC mérkőzés 16.00-kor kezdődik, de a vidi.hu online közvetítése már 15.00-kor indul!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek