hu en
2014. November 06. 22:59  -  Wéninger Ákos   -   Photo: Wéber Lajos / MTI
TUDÓSÍTÁS
A ködbe veszett siker

Burcsa és Szabó góljaival a 38. percben már 2-0-ra vezettünk, a 67. percben azonban a spori félbeszakította a mérkőzést.

A november 7-i ünnepi program méltó befejezésének tekintették a város és a környék futballrajongói a Videoton és a Paris Saint Germain összecsapását. A fiatalok piros-kék sállal a nyakukban, zászlókkal vonultak végig Fehérvár utcáin és zenéltek, doboltak, daloltak. A Sóstói Stadion csordultig megtelt, 25.000 néző tekintette meg élőben az összecsapást.

A vendégek olyan lendülettel kezdtek, hogy az erre egyébként számító Videoton-védők is zavarba jöttek egy pillanatra. Letámadták a franciák a labdát hozó magyar játékosokat.

Megállás nélkül rohantak, mindenütt ott voltak. Susic, a középcsatár, a legnagyobb francia sztár csavarta-tekerte a labdát, s a 25. percben nagy lövést zúdított Disztl kapujára. A Vidi kapusa kiütötte a labdát, de Couriol azonnal ott termett és három méterről fölé emelt. Döntő pillanat volt..

Aztán jött a Videoton! A szemfüles Burcsa a 36. percben fejjel betalált a jobb sarokba, majd két perccel később az örökmozgó Májer összehozott egy 11-est. Szabó - a párizsi gólzsák - nem hibázott, bevágta a büntetőt.

A szünet után Kovács Ferenc utolsóként jött ki a pályára. Elégedetten nézett játékosai után.

"Most már minden rendben?" — kérdezték többen. "Még negyvenöt perc hátra van!"

Sajnos, nem maradt annyi...

Teljesen váratlanul leszállt a köd. Alattomosan érkezett, s előbb az egyik, majd a másik kaput tüntette el szem elöl. Schmidhuber odament a partjelzőjéhez, s rövid tanácskozás után félbeszakította a mérkőzést.

Mérges hazaiak, mosolygós franciák vonultak az öltözőbe.

articles
memorial year 1984-1985 UEFA Cup Videoton SC - Paris Saint-Germain FC
News
Fehérvár FC - all rights reserved
This site uses cookies to deliver its services to offer you personalized advertisements and to analyze traffic. The usage data may be available to Google. By using this website you consent to the use of cookies. More information