hu en
2014. Június 27. 11:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Osztrák és cseh csapat ellen játszunk az ausztriai edzőtáborban

Július 4-én egy osztrák harmadosztályú, július 9-én pedig egy cseh élvonalbeli együttes ellen lépünk pályára felkészülési mérkőzésen.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, június 28-án, szombaton utazik csapatunk Ausztriába, Leoben városába. A tervek szerint az edzőtábor ideje alatt két felkészülési mérkőzést fogunk játszani. Július 4-én, 18 órakor (Oberaichban) a háromcsoportos osztrák harmadosztályban szereplő SV Allerheiligen lesz az ellenfelünk, amely a legutóbbi szezonban a 10. helyen végezett.

Július 9-én már jóval nehezebb mérkőzés vár csapatunkra, hiszen 16 órától (Stainachban) a cseh élvonalban szereplő FK Baumit Jablonec ellen lépünk pályára. A Jablonec 1994 óta megszakítás nélkül a legmagasabb osztályban szerepel a cseh bajnokságban. Legjobb eredményüket a 2009-2010-es idényben érték el, ekkor a második helyen végeztek. Ezen kívül három alkalommal lettek bronzérmesek (1996, 1997, 2011). Az elmúlt 15 évben ötször játszottak Cseh Kupa-döntőt, és kétszer meg is nyerték azt (1998, 2013). Ennek köszönhetően részt vehettek a 2013-14-es Európa Ligában, ahol a harmadik selejtező körben csatlakoztak, és a norvég Strømsgodset együttesét kettős győzelemmel búcsúztatták, úgy, hogy hazai pályán 2-1-re, míg Norvégiában 3-1-re nyertek a csehek. A következő körben aztán a spanyol Real Betis állította meg az FK Baumit Jablonecet. 2013-ban egyébként megnyerték a Cseh Szuperkupát is.

Érdekesség, hogy a cseh csapat keretében csupán egy idegenlégiós szerepel, a 33 éves brazil Daniel Rossi. A legértékesebb játékosuk a 24 éves jobb szélső, Jan Kopic, akinek becsült értéke meghaladja a 900.000 Eurót. Az FK Baumit Jablonec keretének összértéke valamivel több, mint 9,5 millió Euró.

A július 9-i mérkőzést követően utazik haza az ausztriai edzőtáborból csapatunk, és ahogy arról már beszámoltunk, július 12-én, szombaton, 17 órakor a francia PSG ellen lépünk majd pályára Gleisdorfban.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek