hu en
2013. November 07. 17:30  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
Van, ami Manchesterből és Fehérvárról nézve is ugyanolyan fontos

A Manchester United menedzsere, David Moyes nagyon hasonlóakat gondol a tehetségek védelméről, mint amit vezetőedzőnk, José Gomes nyilatkozott a Budapest Honvéd elleni bajnoki után.

David Moyes, a Manchester United menedzsere a Guardian-nek adott nyilatkozatában beszélt a játékosok védelmének fontosságáról. Az apropót a United ifjú tehetségével, Adnan Januzajjal szemben elkövetett sorozatos szabálytalanságok adták. A fiatal játékosba a hétvégén 3-1-re megnyert, Fulham elleni bajnokin rúgott bele brutálisan - és a játékvezető által meg nem toroltan - Sascha Reiter, a londoni együttes védője. Moyes visszanézve az esetet biztos abban, hogy szándékosan történt a szabálytalanság és félelmének adott hangot, miszerint lassan menetrendszerűvé válnak a 18 éves futballistát érő, végül következmények nélkül maradó belépők, utalva a korábbi, Southampton vagy a Stoke City ellen lejátszott találkozókon történtekre. A United trénere szerint sokkal inkább védeni kellene a játékvezetőknek az Adnan Januzajhoz hasonló kvalitásokkal rendelkező labdarúgókat.

José Gomes legutóbb a Budapest Honvéd elleni bajnoki után elhangzott televíziós interjúban beszélt a tehetségek megvédésének szükségességéről. Mint mondta, a magyar emberek szeretik a jó focit, szeretik a technikás, tehetséges játékosokat, ahhoz azonban, hogy ők tényleg megmutathassák amire képesek, védeni kell őket. Akkor az idő rövidsége miatt nem volt alkalma vezetőedzőnknek részletesebben kifejtenie véleményét, ezúttal azonban megkértük, hogy tegye meg: "Csupán arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy amikor egy csapat a védekezésében rendszerszerűen épít a szabálytalanságokra, akkor a pályán egyetlen ember tudja megvédeni a játékosokat és magát a futballt, a játékvezető. Ezek a helyzetek ugyanis, azon kívül hogy megölik a játékot, nagyon könnyen sérülést okozhatnak azoknak a játékosoknak, akik technikailag képzettebbek, látványosabb stílusban játszanak, többet találkoznak a labdával. Ez természetesen bármilyen korban lévő labdarúgóra igaz, de a fiatal tehetségeknél akár már az elején kettétörheti a pályafutásukat, mint ahogy volt erre példa a közelmúltban a magyar bajnokságban is. Ha a játékvezető mindezt hagyja, mi - és most a "mi" alatt az összes edzőt értem - pedig ezt nem tesszük szóvá, akkor az azt jelenti, hogy nem teszünk meg mindent ezekért a játékosokért. Ha tényleg azt szeretnénk, hogy fejlődjön, minőségében javuljon a magyar futball, akkor nekünk is védenünk kell a támadófocit” - mondta José Gomes.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek