hu en
2013. Augusztus 04. 18:47  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Ferencvárosi TC - Videoton FC 0-2 (0-1)
Okos, taktikus futballal nyertünk a Ferencváros ellen

Nikolics két gólja mellett Calatayud bravúrjaira is szükségünk volt a győzelemhez.

Rekkenő hőségben kezdődött vasárnap délután az NB I második fordulójának rangadója, melyet több mint tizenkétezren tekintettek meg a helyszínen. José Gomes nem változtatott az egy héttel ezelőtti kezdőcsapaton, míg Ricardo Moniz négy helyen is. Kimaradt például Böde Dániel, aki mint megtudtuk, egész héten sérüléssel bajlódott, ezért nem volt ott a kezdőben.

Akár csak a két csapat legutolsó budapesti bajnokiján, ezúttal is sikerült az első tíz percben megszereznünk a vezetést. Nikolics használta ki Otten hibáját, és nagyon magabiztosan értékesítette a ziccert (0-1).

Három perccel később Kovács emelt a védők mögé, érkezett Álvarez, azonban ha csak egy hajszállal is, de lemaradt a labdáról. A 14. percben Tuijp lépett ki a leshatáron, 14 méterről leadott lövését spanyol kapusunk hatalmas bravúrral, lábbal védte. A folytatásban többet támadott a hazai csapat, de vagy a jól záró védelmünk mellett nem kerültek gólhelyzetbe a zöld-fehérben futballozó csatárok, vagy ha mégis sikerült ziccert kialakítaniuk, akkor Calatayud parádézott a kapuban. A 44. percben Kleinheisler passzolt Kovácsnak, aki szépen cselezett befelé, majd 10 méterről kapura lőtt, Jova azonban védeni tudott. Az első félidő hosszabbításában jártunk már, amikor Jenner szöglete után alakult ki veszélyes helyzet a kapunk előtt, de végül nem találtak a kapuba a hazai játékosok, sőt Valpoort kezezésért kapott sárga lapot, ez volt az első játékrész utolsó momentuma.

A második félidő Fradi-helyzettel kezdődött, Jenner 15 méterről alig lőtt kapu mellé. Az 52. percben Kleinheisler bolondította meg cseleivel a ferencvárosi védőket, majd sarokkal szépen passzolt Sándornak, aki 20 méterről kapura lőtt, de a labda mellé ment. Négy perccel később Szolnoki bedobását követően a labda Kovács elé került, aki félfordulatból küldte kapura a játékszert, nem sokkal ment fölé. A 60. percben Böde távoli bombáját kellett védenie Calatayudnak, majd két minutummal később egy ennél is nagyobb bravúrt mutatott be! Somalia beadásába Stopira beletette a lábát, így a labda a bal alsó sarok irányába pattant, de spanyol kapusunk reflex mozdulattal, lábbal kispárgázta! A 71. percben ismét közel járt a hazai csapat az egyenlítéshez, Jenner beadását az ötös környékén Juhász fejjel megcsúsztatta, a hosszún viszont érkezett Böde, aki becsúszva 3 méterről csak centikkel lőtt kapu mellé. A találkozó 75. percében Alempijevic utolsó emberként lerántotta a 16-oson belül Juhászt, Kassai játékvezető pedig habozás nélkül mutatta fel a piros lapot a Ferencváros játékosának, a jogos büntetőt pedig Nikolics nagyon higgadtan értékesítette (0-2).

Hat perccel a vége előtt Kovács egy pazar mozdulattal, jobb külsővel lőtt kapura 20 méterről, Jovának a léc alól kellett szögletre mentenie. A 87. percben pályára lépett Torghelle Sándor is, aki első labdaérintésből majdnem gólt szerzett. Történt, hogy csatárunk jó 35 méterről lágyan kapura ívelte a labdát, amely a kint álló Jova fölött szállt el, majd a felső lécen csattant. A következő minutumban pedig éles szögből lőtt kapura csatárunk, a labda alig ment fölé.

A hosszabbítás perceiben már egyik kapu előtt sem adódott gólszerzési lehetőség, így végül kétgólos győzelemmel távozhattunk a Ferencváros ideiglenes otthonából, a Puskás Ferenc Stadionból.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek