hu en
2013. Június 29. 01:36  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
HOGY VAN?
Mamadu: "Nagyon kemény munkát végeztünk el az edzőtáborban"

Bissau-guineai válogatott játékosunk arról is beszélt nekünk, hogy mit vár az EL-től, és saját magától az előttünk álló szezonban.

- Most, hogy az első edzőtáborod Vidi-játékosként befejeződött, hogy értékeled az elvégzett munkát, illetve milyennek ítéled meg a csapatot?

Nincs mit szépíteni a dolgon, nagyon kemény munkát végeztünk el az elmúlt 10 napban. Talán a helyszínválasztásnak is köszönhető, de ahhoz képest, hogy nyár van, az első két napot leszámítva, nem kellett a hőséggel is külön megküzdenünk. Ez mindenképp pozitív dolog. A magam részéről azt is pozitívan értékelem, hogy egy ilyen kiváló csapatba kerültem, mint amilyen a Vidi. Nagyon sokat kellett tanulnom, hiszen számomra egy teljesen új fajta játékstílust kellett nagyon rövid idő alatt elsajátítanom, azonban az edzőmérkőzések azt bizonyítják, hogy sikeresen vettem eddig az akadályokat. Ebben óriási szerepet játszott többek közt az is, hogy gyorsan, zökkenőmentesen sikerült a beilleszkedésem a csapatba. Nagyszerű élmény volt számomra, hogy a csapattársak érdeklődőek voltak, sokat beszélgettek velem, tényleg egy fantasztikus közösségbe kerültem.

- Jövő héten kezdődik az Európa Liga, mit vársz ettől a sorozattól?

Úgy gondolom, minden labdarúgó gyerekkori álma az, hogy vagy a Bajnokok Ligájában, vagy az Európa Ligában szerepelhessen. Számomra óriási dolog, hogy egy olyan csapat tagja lehetek, amelyik ebben a rangos európai kupasorozatban részt vehet. Úgy érzem, eredményes felkészülést tudhatunk magunk mögött, persze vannak még olyan dolgok, amelyeken javítanunk kell, de napról napra jobbak és erősebbek leszünk. Mindannyiunk közös célja a klubnál, hogy a lehető legtovább eljussunk az EL-ben, ezért pedig mi, játékosok, mindent meg is fogunk tenni a pályán.

- Milyenek az első benyomásaid a magyar labdarúgókról?

Olyan nagy különbséget egyelőre nem tapasztaltam ahhoz képest, amit Portugáliában megszoktam. Hasonlóan technikásak a magyar játékosok is, mint a portugálok, talán az egyetlen különbség, hogy lényegesen harcosabbak, a szó jó értelmében agresszívebbek a magyar labdarúgók, mint a portugál másodosztályban szereplő futballisták.

- Mit vársz magadtól a Vidiben, és milyen teljesítménnyel lennél elégedett?

Először is szeretnék hasznos tagja lenni a csapatnak. Nagyon jó játékosokkal kell megküzdenem azért, hogy bekerüljek a kezdőbe, de úgy érzem, egy ilyen versenyhelyzet a klub érdekei mellett a labdarúgók egyéni fejlődését is szolgálja. A csapattársaimmal együtt mindent megteszünk azért, hogy sok szép sikerrel örvendeztessük meg a Vidi szurkolóit.

CÍMKÉK
osztrák edzőtábor 2013 Mamadu
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek