hu en
2013. Május 14. 19:15  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
KISPÁLYA
Ősztől indul az Alba Liga

Az eddig a Városi Labdarúgó Szövetség által szervezett fehérvári amatőr kispályás labdarúgó bajnokság a tervek szerint megújult formában folytatódik szeptemberben, három korosztályban, alacsonyabb nevezési díjakkal - klubunk aktív közreműködésével.

Az egész országban egyedülálló összefogás keretében Székesfehérvár városa, az MLSZ Fejér megyei igazgatósága és a Videoton FC közösen szervezi a ligát, melynek első nyilvános ülése kedden este volt a Városháza nagytermében.

A résztvevőket Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntötte, és először a kispályás bajnokságot eddig szervező Paukner Kálmánnak köszönte meg eddigi munkásságát. "Sportváros lévén nem csak az élsport, hanem a tömeg- és szabadidősport fejlesztésére is figyelmet fordítunk, ennek egyik fontos része mostantól az Alba Liga támogatása, amelyhez anyagi és infrastrukturális segítséget is nyújt Székesfehérvár" - emelte még ki a polgármester.

Bencsik István, a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke fontosnak tartotta elmondani, a cél, hogy az eddig is jól szervezett bajnokságot az új lehetőségeket kihasználva egy még profibb szintre emeljék. Az MLSZ rendszerébe beilleszkedő új bajnokság az országban egyedülálló kezdeményezés lesz - tette még hozzá. 

A technikai részleteket foglalta össze röviden Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei igazgatója. "A meccs helyszínén digitálisan készülnek majd a jegyzőkönyvek, a tabellák, a góllövők egyből a meccs végétől elérhetőek lesznek az interneten. A játékvezetők központilag lesznek fizetve, minden mérkőzést fedett csarnokban szeretnénk rendezni. A Liga lebonyolítási rendszere a tervek szerint alapszakasz-rájátszás rendszerű lesz. Azon dolgozunk, hogy a csapatok költségeit csökkentsük, ennek érdekében megpróbálunk támogatókat is behozni" - fogalmazott az igazgató.

Klubunk ügyvezetője azt mondta, a Videoton FC szeretne egy olyan bajnokság felépítéséhez hozzájárulni, amelyben a résztvevő amatőr labdarúgók úgy érezhetik, hogy egy komoly verseny részesei, amelyben profi, kulturált és igényes körülmények között focizhatnak. "Természetesen a Vidi nemzetközi tapasztalatát is szeretnénk hasznosítani az Alba Liga lebonyolításában. A város futballklubjaként pedig felelősnek érezzük magunkat a városi labdarúgás fejlesztéséért, és abban is bízunk, hogy az Alba Liga junior osztályaiban akár a jövő vidis focistáit is megtalálhatjuk” - fejezte be Balogh Attila.

Az elképzelések felvázolása után a résztvevők kérdezhettek és kérdeztek is, a tájékoztató fórummá alakult át. Több témakörben még nem feltétlenül értettek egyet a megjelentek, abban viszont megállapodtak, hogy a közeljövőben - 3-4 héten belül - folytatják az egyeztetéseket, és szeptemberig minden bizonnyal kidolgozzák a részleteket.

Az új városi kispályás labdarúgó bajnokságban egyébként a juniorok és felnőttek mellett a szeniorok is labdába rúghatnak majd. Az Alba Liga számos eleme tehát még kidolgozás alatt van, a szervezők a hamarosan elinduló www.albaliga.hu címen, illetve a www.facebook.com/albaliga oldalon teszik majd közzé a legfrissebb híreket.
 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek