hu en
2012. Augusztus 14. 15:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
DISZTL LÁSZLÓ:
"Minden a gyerekek fejlődése érdekében történik"

Hétvégén elrajtolnak a korosztályos bajnokságok, de már a legkisebb focisták is edzésbe álltak.

Nagy átszervezések voltak nyáron a klub utánpótlásában. Ezeket is figyelembe véve hogy sikerült a felkészülés a hétvégén kezdődő bajnokságra?

Két csapattal több lett a Videoton FC utánpótlásának versenyző korosztályai között, hiszen az U16 és az U18 átkerült Felcsútról Székesfehérvárra. Próbáltunk alkalmazkodni a körülményekhez, úgy gondolom, hogy jól sikerült a felkészülésünk, mindenki jól dolgozott, de természetesen az elvégzett munka eredményessége elsősorban majd a bajnokságban mutatkozhat meg. Nehéz volt a kereteket összeállítani, hiszen a 16 és 18 évesek az NB I-es bajnokságban, míg a 17 és 19 évesek a másodosztályú bajnokságban indulnak, és nem lesz átjárás a korosztályok között. Pénteken az U16 és az U18 Szombathelyen az Illés Akadémia ellen kezdi a szezont, az U17 és az U19 pedig szombaton a Veszprémet fogadja Sóstón. Az Illés Akadémiát nem kell bemutatni, de a Veszprém is a csoport legjobbjai között van, úgyhogy mindegyik csapatunkra nagyon nehéz mérkőzés vár.

Van még négy további versenyző korosztály, az U12, U13, U14 és U15. Velük mi a helyzet?

Ezen korosztályok csapatai mindannyian a Ferencvárossal játszottak volna a hétvégén, de az ellenfél kérésére a mérkőzéseket a jövő hét és az azt követő hét szerdán rendezik majd meg.

     
  A Videoton FC továbbra is várja gyerekek jelentkezését korosztályos csapataiba, a 2007-es évben születettektől kezdődően. Minden további információ Disztl Lászlótól kérhető a 06/20/2794177-es telefonszámon.  
     

A héten már a legkisebbek is edzésbe álltak. Hogyan vették fel a ritmust a gyerekek a nyári szünet után?

Az előkészítő csoportoknál múlt héten tartottuk a szülői értekezleteket, ahova rendkívül sok szülő eljött - ezúton is köszönjük nekik -, a héten pedig már az edzések is elkezdődtek. Elég vegyes ilyenkor a helyzet, hiszen nyár van, sokan még nyaralnak, sok új gyerek jön, de azt kell, hogy mondjam, már az első foglalkozásokon is nagyon szép számban megjelentek a legifjabb tehetségek.

Kisebb átalakítások történtek a kicsikkel foglalkozó stábokban is. Milyen céllal döntöttek a változtatások mellett?

A 6-11 év közötti időszak a legfontosabb a képzés szempontjából, aki elmulasztja ezeket az éveket, annak később már nagyon nehéz bepótolni a lemaradást. Ezt figyelembe véve próbálunk egy kicsit új szemléletet kialakítani ebben a korosztályban, hogy tényleg minden a gyerekek fejlődése érdekében történjen. Így új, fiatalabb arcok is feltűnnek az edzők között, akik egyébként kivétel nélkül kötődnek valamilyen formában a Vidihez. Az U6-U7-es korosztályt Fekete Csaba és Oláh Attila, az U8-U9-est Vadász Imre és Horváth Zoltán, az U10-est Palánki Csaba és Bárdosi Balázs, az U11-est pedig Borsányi István és Disztl Milán vezetik majd.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek