hu en
2012. Július 22. 12:00  -  Wéninger Ákos
POLONKAI ATTILA:
"Nagy kihívás és felelősség lesz csapatkapitánynak lenni"

Polonkai Attila szerint óriási feladat lesz megszerezni a Nyugati-csoportban az első 8 hely valamelyikét, de keményen, becsülettel készül a csapat erre a feladatra.

Két hete tart a nyári felkészülés, szép lassan kialakul a csapat kerete is. Mit vársz az előttetek álló szezontól?

Úgy érzem, olyan csapat van kialakulóban itt Felcsúton, amelyik sok szép sikert érhet el. Nagyon sok tehetséges fiatal játékos van a keretben, ők mind sikerre éhesek, és a rutinos játékosok sem levezetni jöttek ide, nagyon motiváltak. A fiatalság és a rutin remekül kiegészítik egymást. Fontos az is, hogy komoly céljaink vannak, olyan helyezést kell elérnünk a bajnokságban, ami lehetővé teszi azt, hogy a következő idényben is az NB II-ben szerepelhessünk. Ez hatalmas kihívás számunkra, ugyanis a Nyugati-csoportban nagyon erős csapatok vannak, legalább 3-4 együttesnek az a célja, hogy idén megnyerje a bajnokságot.

Ha már szóba kerültek az ellenfelek, ti már most feltérképezitek őket, vagy egyelőre az alapozáson van a hangsúly?

Természetesen most a legfontosabb, hogy mindenki becsülettel felkészüljön a szezonra, de azért figyelemmel kísérjük, hogy milyen változásokon mennek keresztül azok a csapatok, akikkel majd a bajnokságban játszani fogunk.

Te, aki már sok NB I-es csapatban szerepeltél, hogy tapasztalod, milyen edzésmunkával készültök a bajnoki rajtra?

Pont a napokban beszélgettünk erről Zsolnai Robival és Tóth Balázzsal - akik szintén komoly NB I-es múlttal rendelkeznek -, hogy nagyon kemény, NB I-es szintű edzésekkel készülünk. Benczés Miklós nagyon jól felépíti az összes tréningünket. Igaz, hogy még csak a csapatépítés elején járunk, de az már most látszik, hogy lesz stílusa a játékunknak.

Ez egészen pontosan mit jelent?

Az edzések, és az eddig lejátszott edzőmeccsek alapján a sok passzon, a taktikus labdajáratáson lesz a hangsúly, a fiatal játékosainknak is köszönhetően pedig mindez egy lendületes játékkal fog kiegészülni.

Nem titok, hogy te leszel a Puskás Akadémia FC csapatkapitánya. Ez nagy kihívás számodra?

Mindenképp az, sőt nem csak nagy kihívás, de nagy felelősség is. Nekünk, rutinos játékosoknak példát kell mutatnunk a pályán és azon kívül is a fiatal tehetségeknek, segítenünk kell a fejlődésüket.

Annak ellenére, hogy te most már a Puskás Akadémia FC játékosa vagy, gondolom még figyelemmel kísérted korábbi csapatod, a Vidi pozsonyi vendégjátékát. Hogyan értékeled az 1-1-es végeredményt?

Idegenben, főleg Pozsonyban - egy olyan csapat otthonában, ahol tavaly például az AS Roma 1-0-ra kikapott - ez egy nagyon jó eredmény, amelyhez ezúton is gratulálok a srácoknak. Biztos vagyok abban, hogy a csütörtöki visszavágón nyerni fog a Vidi, és továbbjut az Európa Liga harmadik selejtező körébe.

(Fotó: pfla.hu / Takács József)

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek