hu en
2012. Június 23. 15:00  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
Két meccsen 13 gólt lőttünk a Ferencvárosnak

U19-es csapatunk 5-0-ra nyert és bajnok lett!

Videoton – Puskás Akadémia U17 – FTC U17 8-3 (3-1)
Felszabadult játékot, igazi örömfocit hozott a szezon utolsó mérkőzése a kilencedik helyezett Ferencváros ellen. A fontosabb kérdések már korábban eldőltek, így csapatunk már biztos ezüstérmesként léphetett pályára. Valejjos Dominique már a 10. percben megkezdte a gólgyártást, majd újra betalált bő negyedóra múltán, harmadik találatunkat Molnár Máté szerezte. A félidő lefújása előtt ugyan Kokenszky Norbert szépített, de ez sem változtatott azon, hogy csapatunk magabiztosan menetelt az újabb győzelem felé. Ez aztán a szünet után teljesedett ki igazán, mert futószalagon jöttek a gólok. Valejjos megszerezte a harmadik gólját, majd Németh Erik is mattolta kétszer Ordasi Gergőt, aztán Zsótér Donát és Büki Baltazár is góllal tette emlékezetessé az idényzárót. Az ellenfélnél Kokenszky kétszer is eredményes volt a második félidőben, így alakult ki végül az inkább vizilabda mérkőzésekre jellemző végeredmény

Nézze meg a mérkőzés jegyzőkönyvét!

     
  Mózner János értékelése: „Élvezték a fiúk bent, én, pedig kint ezt a mérkőzést. A Fradi jó partnernek bizonyult, ők is játszani akartak, de ezúttal ebben a párharcban mi kerekedtünk felül.”  
     


Videoton – Puskás Akadémia U19 – FTC U19 5-0 (1-0)
Nehezen indult be csapatunk, de ez érthető volt, hisz a tét egyáltalán nem volt kicsi. Mindenképpen győzni kellett ahhoz, hogy megszerezzük a bajnoki címet. A 29. percig kellett várni az első találatra, amikor Szabó Dávid húsz méterre a zöld-fehérek kapujától egy szabadrúgást remekül kanyarított a rövid felső sarokba. A szünet után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk, és a 62. perc meghozta a második találatunkat. Paudits Patrik szemfülességének köszönhetően egy szabadrúgás után Gajdos Zsolt elé került a labda, ő visszapasszolt Király Patrik elé, aki nem hibázott, és középről bevette Rácz kapuját. A 66. percben Szabó Dávid tálalt Pauditshoz, a támadó pedig két méterről lőtt a hálóba. Aztán a hajrában is sikerült még kétszer mattolni a Fradi kapusát, előbb Gajdos egy büntetőt értékesített, amelyet Paudits buktatása miatt ítélt meg a játékvezető. Majd egy perccel a lefújás előtt, már igazi fieszta hangulatban Tóth Tibor is feliratkozott a gólszerzők közé, fejesgólja volt az idei pontvadászat utolsó találata.

(fotó: pfla.hu)

Nézze meg a mérkőzés jegyzőkönyvét!

     
  Varga Károly értékelése: „Büszke vagyok a srácokra, úgy érzem, hogy nem érdemtelenül lettünk a jók közül is a legjobbak. Ma egy nagyon tisztességesen küzdő Fradival volt dolgunk, úgy, hogy az elején volt is velük bajunk. De aztán megérdemelten nyertünk. Szeretnék köszönetet mondani a fiúknak az együtt töltött két évért, és természetesen az akadémia vezetésének a támogatásért, valamint minden egyes kollégámnak, akadémiai dolgozónak, aki hozzájárult ehhez a komoly sikerhez. Tudom, hogy nagyon sokan vártak rá… Ma a keblünkre emeljük a világot!”  
     

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek