hu en
2012. Április 23. 13:18  -  Wéninger Ákos
Vidi-játékosok az NB I és az NB II góllövőlistájának élén

A hétvégi NB I-es és NB II-es fordulóban Nikolics és Máté is eredményes volt, így mindketten első helyre léptek a góllövőlistán.

Nikolics Nemanja a 2011-es évet - már ami a jelenlegi szezont illeti - 8 bajnoki góllal zárta, vagyis az NB I első 17 fordulóját követően csatárunk a góllövőlista 6. helyén "telelt". Tavasszal aztán Niko ott folytatta, ahol novemberben Pakson abbahagyta, hiszen az első "tavaszi" bajnokin, a Kaposvár ellen, ismét eredményes volt, sőt egy héttel később a Diósgyőr otthonában is bevette az ellenfél kapuját, ez a gól pedig egyben azt is jelentette, hogy beállította Alves korábbi klubrekordját, azaz hat egymást követő bajnokin volt eredményes. Nikolics legutóbb szombaton, a Zalaegerszeg otthonában lőtt gólt, és mivel Coulibaly ezúttal nem volt eredményes, így csatárunk utolérte a góllövőlistán a debreceni gólvágót, vagyis Niko holtversenyben az első. Érdekesség, hogy a 2009-2010-es szezonban Niko már elnyerte a gólkirályi címet, akkor 18 találatig jutott. Amennyiben ilyen ütemben termeli a hátralévő fordulókban is a gólokat, akkor minden bizonnyal ezt a számot túlszárnyalja, mi pedig nagyon szurkolunk neki, hogy ismét ő legyen az NB I legjobb mesterlövésze, mely egyben azt is jelentené, hogy zsinórban harmadik alkalommal lenne Vidi-játékos az NB I gólkirálya.

     
   
  Máté ebben a szezonban eddig 14 alkalommal keserítette meg az ellenfelek kapusainak életét.  
     

Szintén a gólkirályi címre pályázik NB II-es csapatunk fiatal támadója, Máté János is, aki a hétvégén két góllal terhelte meg a Győri ETO II csapatát, ez pedig azt is jelentette, hogy visszavette a vezetést a góllövőlistán a 13 gólos Tischler Patriktól. Az őszi szezont 10 góllal zárta Máté, tavasszal pedig eddig 4 alkalommal örülhetett gólnak. Akár csak az NB I-ben, itt is óriási csata várható majd a gólkirályi címért. Érdekesség, hogy a Vidi-Puskás Akadémia támadója már most kétszer annyi találatnál jár, mint amennyit az előző szezonban szerzett. Tavaly egyébként 19 gól kellett a gólkirályi címhez az NB II-ben, ezt pedig két játékos is elérte a Nyugati csoportban (Mihalecz Péter - Ajka, Csopaki István - BKV). Akár csak Nikonak, Máté Janinak is nagyon szurkolunk, hogy szezon végén az ő neve mellett szerepeljen a legtöbb rúgott gól.

     
  Az NB I góllövőlistája a 25. fordulót követően

1. Nikolics Nemanja (Videoton FC) - 15 gól
1. Coulibaly (DVSC) - 15 gól
3. Danilo (Honvéd) - 14 gól
 
     
     
 

Az NB II góllövőlistája a 24. fordulót követően

1. Máté János (Videoton FC) - 14 gól
2. Tischler Patrik (MTK) - 13 gól
3. Varga Bence (FTC) - 11 gól

 
     

 

     
 



Szavazzon a Vidi-mezre a SportTV mezszépségversenyén az alábbi linkre kattintva!
 
     

CÍMKÉK
Máté János Nikolics Nemanja
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek