hu en
2012. Április 02. 10:00  -  Acsai N. Ferenc
Torghelle az utolsó pillanatban döntött

A tavasz eddigi legizgalmasabb meccsét a 92. percben nyertük meg Torghelle gyönyörű fejesével, teljesen megérdemelten.

Nehéz mérkőzésre számítottunk a Honvéd ellen, és ez be is igazolódott. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki mindkét félidőben, de Kemenes remekül védte a piros-feketék kapuját, aztán a 92. percben már ő is tehetetlen volt. De menjünk sorban.

A napsütéses, de kellemetlen széllel párosult időben, Torghellével a kezdőben, rögtön a meccs elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és több helyzetet alakítottunk ki az első 10 percben is. Már ekkor látszott, Supka Attila húzása, hogy Sánta helyett Kemenes állt a Honvéd kapujában, jó döntésnek bizonyult.

A 4. percben Brachi beadása csúszott el majdnem mindenki előtt, az utolsó védő kivágta a labdát. Szélső hátvédünk a folytatásban is nagyon aktív volt, rengeteg beíveléssel, vagy éppen élesen belőtt labdával próbálta helyzetbe hozni a társakat, de végül mindig valaki odaért a Honvéd csapatából.
A 15. percben Torghelle szerzett gólt, de les miatt érvénytelenítette a találatot Takács János. A felvételek alapján igaza volt. A félidő közepén a mezőnyjáték dominált, de 5 percenként azért kialakítottunk egy-egy helyzetet, a végjáték viszont vagy nem volt tökéletes, vagy Kemenes mutatott be bravúrt. A 37. percben Sándor csúsztatását, a 41. percben Mitrovics lapos lövését mentette szögletre a kispesti hálóőr.

Félidőben egyik csapatnál sem volt csere, és ott folytattuk a játékot, ahol abbahagytuk az első 45 perben. A 48. percben Vinicius talált be egy szöglet után, apró szépséghiba volt, hogy kézzel, így maradt a 0-0, védőnk pedig sárgát kapott. A második félidő 5. percében már bejött Nikolics Szolnoki helyére, és átálltunk a 3 védős rendszerre. Rögtön helyzetbe is került Nikó, de a Honvéd megint megúszta, akárcsak 5 perccel később Sándor, vagy a 60. percben Torghelle helyzete után. A félidő közepén Nikolics nagyon szemfülesen megkerülte Kemenest, aki ki akart engedni egy labdát, de emelése fölé szállt. Egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, bejött Gyurcsó, majd Kovács is, de csak nem akart megszületni a vezető gól. Közben a Honvéd is megiramodott néhányszor, de főleg a védekezésre koncentráltak. Mindent megpróbáltunk a végén, az ellenfél cserékkel akart időt nyerni, aztán amikor már sokan elkönyvelték a döntetlent, Brachi hozta fel a labdát, középre ívelt, és Torghelle gyönyörű mozdulattal, 11 méterről védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába, Kemenes mozdulni sem tudott. (1-0.

A találat után le is fújta a meccset Takács, a Sóstói Stadionba kilátogató több, mint 4000 ember pedig felejthetetlen élménnyel gazdagodott.  Nagyon nehéz meccset nyertünk meg teljesen megérdemelten az utolsó percben, egy végig védekező Honvéd ellen.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek