hu en
2012. Március 31. 19:07  -  Wéninger Ákos
10 emberrel is jobban játszottunk a Sopronnál

A hazaiak két 11-est is kaptak, a másodikat a 85. percben - ráadásul jogtalanul.

Soproni VSE - Videoton-Puskás Akadémia 2-2 (0-1)
Sopron: 300 néző
Játékvezető: Ákos Dávid Asszisztensek: Kóbor Péter, Aradi József
Soproni VSE: Bozsó - Csontos (Tamási 75'), Smiljanic, Baranyai, Nagy, Lazic, Bieder, Simon (Fazekas 75'), Bausz, Szabó (Peric 65'), Vólent
Videoton-PA: Czirjék - Margitics, Papucsek, Apostolopoulos, Farkas - Gosztonyi (Molnár 46'), Macsicza, Soós (Vaszicsku 52'), Jeff Silva - Uros Nikolics - Máté János (Jankovics Zsolt 83')
Gólszerző: Baranyai (24' - öngól), Szabó (51'), Máté (66'), Vólent (86')
Sárga lap: Baranyai (80'), Vólent (86'), Apostolopoulos (89'), Bieder (91')
Piros lap: Papucsek (49')

Napsütéses időben kezdődött a mérkőzés szombaton délután a hűség városában. A pályán keresztbe fújó szél az első félidőben inkább minket támogatott. Az első helyzetet a 8. percben jegyezhettük fel, Gosztonyi passzolt Soósnak, aki 18 méterről kapura lőtt, a hazai kapus azonban védte a lövést. Ezt követően soproni mezőnyfölény alakult ki, de helyzetet nem tudtak a hazaiak kialakítani a kapunk előtt. A 23. percben gólt szerzett egy soproni játékos, a dolog szépséghibája csupán az volt, hogy a gólt Baranyai a saját kapujába fejelte Gosztonyi bal oldali szögletét követően. Ezzel megszereztük a vezetést. A 30. percben Jeff Silva passzolt Uros Nikolicsnak, fiatal támadónk 17 méterről alig lőtt kapu mellé. Az első játékrész utolsó helyzete a 44. percben alakult ki, Gosztonyi indította a bal szélen Mátét, aki egyből középre adott, ahol érkezett Uros Nikolics, a befejezés azonban pontatlan volt, a labda kapu fölé szállt.

     
   
  Máté újra eredményes volt, így ismét egyedül vezeti az NB II góllövőlistáját - immár 12 találatnál jár a "kisvidi" gólvágója.  
     

A második félidőben már nyoma sem volt a napsütésnek, a hőmérséklet is visszaesett, ráadásul a szél is a hazaiakat támogatta már. A 46. percben közel jártak az egyenlítéshez a hazaiak, Vólent beadása épp csak elsuhant Szabó előtt. A 49. percben lesgyanús helyzetben kiugrott Vólent, Papucsek pedig utolsó emberként szabálytalankodott a soproni játékossal, jogosan került elő a játékvezető zsebéből a piros lap, ráadásul mivel a szabálytalanság a 16-oson belül történt, ezért még büntetőt is lőhettek a hazaiak. A megítélt 11-est Szabó magabiztosan értékesítette. A 62. percben Jeff Silva lőtt kapu mellé 17 méterről. Négy perccel később ismét megszereztük a vezetést, Máté végzett el szenzációsan egy szabadrúgást 24 méterről, és a sorfal fölött tekert a hazai kapuba. A 79. percben Jeff adott remek labdát Molnárnak, akit Baranyai rúgott fel a kaputól 23 méterre. Ezúttal Uros Nikolics végezte el a szabadrúgást, a hazai kapus azonban szögletre mentett. A mérkőzés 84. percében Apostolopoulos ugrott fel a 16-oson belül, a labda azonban a leszorított kezén megpattant, a játékvezető nem is ítélte elsőre szabálytalannak a megmozdulást, hiszen teljesen vétlenül ért védőnk keze a labdához, de a partjelző intésére mégis büntetőt ítélt a spori. A 11-est ezúttal Vólent végezte el, Czirjék remekül érezte meg az irányt, a labda azonban végül mégis a kapuban kötött ki, így 5 perccel a vége előtt egyenlítettek a hazaiak. A középkezdést követően Uros Nikolics még a kezdőkörből kapura lőtt, a labda remekül vágódott lefelé, Bozsónak bizony nagyot kellett nyújtózkodnia, hogy kitornázza a léc alól a játékszert. Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, csapatunk elhozta az egyik pontot Sopronból még úgy is, hogy egy félidőn keresztül emberhátrányban futballoztunk.

     
  Hartyáni Gábor:
"Győzelmet érdemeltünk volna. Az első hazai büntető és Papucsek kiállítása jogos volt, a második soproni 11-es viszont teljesen jogtalan volt. Védőnk keze leszorított helyzetben volt, nem kereste a kéz a labdát, nem nagyon szoktak ilyenért büntetőt adni. 10 emberrel is jobban játszottunk, mint a Sopron, mi alakítottunk ki helyzeteket, ma ez azonban csak a döntetlenre volt elég. Játékosaim sokkal jobb felfogásban futballoztak, mint egy hete a Baja ellen."
 
     

CÍMKÉK
2011-2012 NESS Hungary NB II Soproni VSE - Videoton-Puskás Akadémia
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek