hu en
2012. Március 26. 16:01  -  Acsai N. Ferenc
Pápai helyzet: menetelés és botladozás

Története legjobb sorozatát futja a Lombard Pápa a Ligakupában, a bajnokságban viszont kieső helyen áll.

A bajnokságban 5 győzelemmel, 4 döntetlennel és 12 vereséggel, 19 ponttal a 15. helyen áll a Lombard. Ez jelenleg kieső helyet jelent, de a 13. és 14. Vasastól, illetve Kaposvártól csak 1, a 10. helyezett Ferencvárostól pedig csupán 4 pontra vannak. A tavasszal lejátszott 4 bajnoki mérkőzésükből kettőt elveszítettek, egyet megnyertek, egyszer pedig döntetlent értek el a sárga-kékek.

Keddi ellenfelünk a Magyar Kupától a 4. fordulóban - a legjobb 32 között -, 1-1-es végeredmény után tizenegyesekkel búcsúzott október végén a másodosztályú Baja ellenében. Ez után a meccs után távozott a kispadról Véber György, helyét ifj. Bene Ferenc foglalta el. Nem volt túl sikeres a bemutatkozás, hiszen az ősszel még hátralévő 4 bajnoki mérkőzésből (melyből 2 a tavaszról előrehozott volt) egyetlen pontot sem szerzett a csapat. A Ligakupában még két összecsapás volt hátra a csoportkörökből, ezeket viszont megnyerte a Lombard, így csoportelsőként léptek a legjobb 8 közé, ahol egy győzelemmel és egy döntetlennel kiejtették a Kaposvárt, és immár az elődöntőben fogadnak bennünket kedden. Ez az eredmény a legjobb kupaszereplés eddig a Pápa életében.

Bár a bajnokságban botladozik a Lombard, a csoport és az egyeneskieséses szakaszt is nézve, a Ligakupában remekelnek, 8 mérkőzésből ötöt nyertek meg, kétszer játszottak döntetlent és csak egyszer szenvedtek vereséget, még október elején Szombathelyen. Gólarányuk is meggyőző ebben a sorozatban, 18-4. Ebben a szezonban csak egyszer találkoztunk velük, október végén bajnoki mérkőzésen idegenben, amikor egy fordulatos meccsen, Alves kettő és Nikolics egy góljával nyertünk 3-2-re.  

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek