hu en
2012. Január 17. 09:00  -  Szabó Gergő
"Nagyon nehéz dolgunk lesz a Basel ellen"

Kedden délután 4 órakor az FC Basel ellen játszunk edzőmeccset. A találkozó előtt Paulo Sousát kérdeztük.

A Bajnokok Ligájából a Manchester United-et búcsúztató FC Basel ellen játssza idei első edzőmérkőzését a Videoton FC. Vezetőedzőnk szerint nagyon kemény feladat vár csapatunkra, főleg, hogy a Basel már "játékban" van.

- A Basel egyértelműen lendületben van. Alig tartottak téli szünetet, és már idén is több meccset játszottak. Legutóbb a Feyenoord ellen léptek pályára edzőmeccsen, melynek 3-3 lett a végeredménye, pedig már 3-1-re is vezetett a svájci együttes. Amúgyis nagyon erős csapat, elég csak arra gondolni, hogy a Bajnokok Ligájában búcsúztatták a Manchester Unitedet. A játéktudásuk, a tapasztalatuk és az intenzív stílusuk nagy feladatot állít majd a fiúk elé, de ez nem meglepetés számunkra. A legfontosabb, hogy a játékosaink lehetőséget kapjanak ilyen komoly meccseken, és természetesen különböző taktikai elképzeléseket is szeretnék kipróbálni a holnapi mérkőzésen - fogalmaz Paulo Sousa.

A Basel egy nagyon komoly együttes, amely igen nagy sikereket ér el nemzetközi szinten is. Fontos, hogy ilyen együttesek ellen játszhassunk és az is, hogy klubszinten is kapcsolatba kerüljünk velük.

- Ahhoz, hogy fejlődjünk pont ilyen csapatokkal kell megmérkőznünk, hiszen mi is az ő szintjükre szeretnénk eljutni. És nem csak mint csapat, hanem mint klub is. Éppen ezért fontos, hogy kapcsolatba kerüljünk velük, hiszen így a módszereikről, az egész klub működéséről is információkkal gazdagodhatunk, ami hozzájárul majd a mi fejlődésünkhöz is. Egyszóval sokat tanulhatunk tőlük minden téren. Emellett egy ilyen edzőmeccs arra is kitűnő lehetőség, hogy megmutassuk, milyen kitűnő játékosaink vannak, hiszen egy jó meccsel a játékosaink megitélése is javul, és ezáltal az értékük is nő - mondja vezetőedzőnk.

A találkozót természetesen élőben közvetítjük itt a Vidi.hu-n szöveges tudósítás formájában.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek