hu en
2011. Október 28. 11:37  -  Somos Zoltán
Az első percekben biztos furcsa lesz...

Korábbi játékosunk, Présinger Ádám először játszhat a Videoton ellen. Az utánpótlás-világbajnoki bronzérmes balhátvéd jól érzi magát Pápán.

Ő is úgy tervezte, és vélhetően sok szurkoló is azt gondolta, hosszú távon megoldhatja a balhétvéd poszt feladatait a Vidiben az U-20-as válogatottal világbajnoki harmadik helyet szerző Présinger Ádám. Az egyiptomi siker idején a mi játékosunk volt, bemutatkozott, sőt gólt szerzett az NB I-ben, mégsem tudott gyökeret ereszteni Fehérváron. Angyalföldi kitérővel került Pápára, ahol, úgy tűnik, egyenesbe került, hiszen ebben a szezonban rendre pályára lép - igaz, immár nem a benne bízó Véber György a Lombard edzője.

- Minden rendben körülöttem, jól érzem magam Pápán, főleg azért, mert játszom. A Haladás ellen kiállítottak, emiatt egy meccset ki kellett hagynom, de ezt leszámítva mindig kaptam lehetőséget Véber Györgytől, éreztem a bizalmat, mint ahogy egyébként az egész csapat. Ezért is kellemetlen érzés, hogy elrontottuk az utóbbi meccseket, sajnáljuk az edzőváltást, de túl kell lépni ezen. Jön az új edző, Bene Ferenc, fel fogunk pörögni és megmutatjuk, hogy sokkal több van bennünk annál, amit a pontszámunk sugall. Profi játékosoknak muszáj a következő meccsel foglalkozni, nem visszafelé tekinteni. A múltról csak annyit, hogy jó kezdés után valami történt, nem tudjuk mi, kár érte. Voltunk már jobb hangulatban, de ez most nem számít, szombaton nyernünk kell. Nehéz lesz, mert szerdán 120 percet játszottunk a kupában, ráadásul kiestünk, fizikálisan és lelkileg sem vagyunk a csúcson, és hát a Vidi sem ígérkezik könnyű ellenfélnek.

A Vidi, amelyben első élvonalbeli meccsét játszotta Présinger, 2009-ben, a Honvéd ellen. Rögtön góllal tette le névjegyét... Pápán is megfordult fehérváriként, de csak a kispadon ült, most pedig arra készül, hogy először játszik volt csapata ellen.

- Biztos furcsa érzés lesz az első percekben, de aztán ez elmúlik, ahogy a feladatomra figyelek. Ez a Vidi már másik csapat, néhányan vannak benne azok közül, akikkel együtt játszottam. Nagyon jó volt akkor Fehérváron, remek hangulatban edzettünk és játszottunk. Megváltozott a csapat, de továbbra is erős. Ezzel együtt pápai győzelmet várok, el kell indulnuk felfelé. 

Ami pedig egykori játékosunk egyéni ambícióit illeti, a nagy reményű utánptólás-válogatott tagjaként őt is megkülönböztetett figyelem kísérte az emlékezetes világbajnokság után, de úgy tűnt, nem váltja be a hozzá fűzött reményeket - most bízik benne, mégis felfelé vezet az útja.

- Úgy érzem, kezdek visszatalálni a helyes útra, jó itt nekem, jó a csapat, sokat játszom. Pillanatanyilag ez a legfontosabb.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek