hu en
2011. Október 14. 14:51  -  Somos Zoltán
Szivics szerint nincs esélyük

Nem szokatlan, hogy a kecskeméti edző érdekesen nyilatkozik a Videoton elleni meccsük előtt, ezúttal sem tagadta meg önmagát.

Amikor Tomiszlav Szivics, a Kecskeméti TE vezetőedzője egy fehérvári döntetlen után, de még a tavaszi kupadöntő előtt sejtelmesen annyit mondott, száz százalékig biztos a kupagyőzelemben a Videoton ellen (és magyarázatként utólag "bedobta" Paulo Sousa nevét, aki akkor még elég messze volt Fehérvártól), már láthattuk, nagy mestere a lélektani hadviselésnek. A játékvezetők főnökének, Vágner Lászlónak is üzent korábban, de volt, hogy lemondással próbálta felkavarni az állóvizet, szóval meglepő lenne, ha egyszer valami sablonos nyilatkozat hagyná el a száját. Nincs is ezzel baj, helyén kell kezelni, hisz vélhetően az ellenfél (legyen épp egy csapat vagy a mester számára a játékvezető...) "finom" befolyásolása a célja, ez pedig nem tilos.

Hogy Szivics kiváló edző, azt nem itt kell bizonygatnunk, nyilván szakmailag is remekül felkészíti csapatát a Vidi ellen. Ezt tudja Paulo Sousa is, aki nyilatkozatában elismerte, nehéz meccsre számít. Kecskeméti kollégája ezúttal is szűkszavúbb volt, a KTE honlapján ennyit mondott:

"Nincs esélyünk, de megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot. Bízom a csapatban."

Ha nem is foglalkozunk a finom ellentmondással, ami a két mondat között feszül, akkor is érdekes felvezető, mert hát a nagykönyv szerint ha valamit, azt biztos nem jelentheti ki egy edző meccs előtt, hogy nincs esély. Ráadásul az OTP Bank Liga 7. helyén, mindössze 4 ponttal a Videoton mögött álló, tavasszal a Sóstón döntetlent játszó csapat ugyan mitől lenne eleve esélytelen? Maximálisan bízva a mieinkben is annyit mondhatunk: ezt nem gondolhatja komolyan a tapasztalt mester.

Vélhetően nem is gondolja. Hogy utal-e valamire, vagy üzen-e valakinek, az más kérdés, de a Kecskemétnél érvényben lévő nyilatkozatstop miatt rákérdezni nem lehet. A hétközi események után ("hasmenésgyanús levonulás" a Ligakupában) sejthető, hogy esetleg nem a játékosállomány ereje miatt aggódik vagy üzenget Tomiszlav Szivics, de bőven benne lehet a pakliban, hogy célja a fehérvári éberség elaltatása.
Ahogy már szó volt róla, nagy taktikus...

Hangulati felvezetőnek mindenesetre megteszi egy vélhetően jó meccselé. Amelyen, ha már a tavaszi kupadöntő előtt olyan kiváló jósnak bizonyult, hazai részről alighanem azt kívánják a kitűnő edzőnek: legyen megint igaza, és a Videoton ne adjon esélyt a Kecskemétnek.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek