hu en
2011. Augusztus 22. 22:25  -  Wéninger Ákos
"Idén is a csapategység lehet az egyik erősségünk"

Babos Barnabás önbizalmának jót tett, hogy győztes gólt lőtt a Pálhalma ellen, de mint mondta, a csapat győzelme volt a legfontosabb.

Győzelemmel kezdtétek a bajnokságot az újonc otthonában, ráadásul te lőtted a győztes gólt. Hogyan értékeled ezt a mérkőzést?

- Teljes mértékben igaza volt Gabi bá'-nak (Hartyáni Gábor - a szerk.) abban, amit a mérkőzés előtt is nyilatkozott, miszerint nagyon nehéz dolog az újonc otthonában kezdeni a bajnokságot. Ellenfelünk nagyon lelkes volt, tényleg sokat kellett küzdenünk azért, hogy végül győztesen hagyjuk el a pályát. Természetesen örülök, hogy győztes gólt lőhettem, az önbizalmamnak is jót tett ez a találat. A legfontosabb azonban, hogy nyert a csapat, és hazahoztuk mindhárom pontot.

Nyáron szinte az egész csapat kicserélődött, néhányan maradtatok csupán a bronzérmes együttesből. Két hónap alatt meddig jutottatok a csapatépítésben?

- Valóban több meghatározó játékos is távozott tőlünk. Úgy érzem, nyáron becsülettel elvégeztük a feladatunkat, azonban két hónap véleményem szerint nem elég arra, hogy egy teljesen új csapatot felépítsen a szakmai stáb. De nincs is ezzel baj, biztos vagyok benne, hogy menet közben egyre jobb csapattá alakulunk. Már most is egy nagyon jó közösséget alkotunk, és amint a fiatalok is felveszik a felnőtt meccsek ritmusát, szerintem minden rendben lesz.

Adódik a kérdés, hogy ti, akik már egy-két szezont játszottatok a felnőttek közt, tudtok segíteni a most felkerült fiataloknak abban, hogy minél gyorsabban felvegyék az NB II ritmusát?

- Persze, amiben tudunk segítünk. Ráadásul nagy előny, hogy már ismertük az ifiből felkerült játékosokat, hiszen ők is az akadémián edzettek, mi is, úgyhogy sokkal könnyebb így csapatot építeni, mintha jött volna hat-hét vadidegen labdarúgó. Tavaly is a csapategységünk volt a siker egyik titka, úgy gondolom, idén is ez lesz az egyik erősségünk.

Vasárnap bemutatkozhattok hazai környezetben is az új szezonban, ráadásul máris a bajnokság egyik favoritja, a tavaly még NB I-ben szereplő MTK látogat Felcsútra. Milyen mérkőzésre számítasz?

- Ugyanaz igaz erre a meccsre is, ami a Pálhalma elleni bajnokira is igaz volt, hiszen az MTK is egy újonc csapat. De micsoda különbség, hogy amíg a Pálhalma az NB III-ból érkezett, addig vasárnapi ellenfelünk tavaly még a legmagasabb osztályban szerepelt. Ráadásul a fővárosiak kerete nem sokat változott. A Magyar Kupában tavaly kikaptunk tőlük 4-0-ra, ennél azért szorosabb meccsre számítok a vasárnapi bajnokin.

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek