hu en
2011. Június 11. 06:14  -  Németh Zoltán
U17: Négygólos siker a Viharsarokban

A korosztályos bajnokságban bronzérmesként záró csapatunk 4-0-ra nyert Békéscsabán a 30. forduló keretében.

Békéscsaba U17 - Videoton FC-Puskás Akadémia U17 0-4 (0-1)
Az első félidő nagy csatát hozott a csabai pályán, mindkét gárda igyekezett magához ragadni a kezdeményezést. Ez egyértelműen fiataljainknak sikerült jobban, a Vidi a 8. percben Kiprich góljával előnybe került. Az első félidő további részében kiegyenlített, jó meccset vívtak a felek, a második játékrész elején aztán villámgyorsan eldöntötte a derbit a piros-kék legénység. A 47. percben Prokics, alig 120 másodperc múlva Menyhért vette be a hazai kaput, a 63. percben érkező Halász-gól pedig már csak hab volt a tortán. Mózner János együttese magabiztosan nyert 4-0-ra, így végül 67 pontot gyűjtve zárt az U17 Kiemelt Bajnokság harmadik, bronzérmes pozíciójában.

     
  Mózner János, a Videoton FC-Puskás Akadémia U17 edzője: Nagyon örülök, hogy ilyen szép sikerrel köszöntünk el a szezontól! Nagyon készült erre a csapat, ennek ellenére felszabadultan, teher nélkül tudtunk játszani! Köszönöm nekik az egész éves munkát, megérdemelten lettünk érmesek egy erős bajnokságban.  
     

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Békéscsaba U19 - Videoton FC-Puskás Akadémia U19 3-2 (1-1)
Ami sikerült az U17-nek, az nem jött össze Horváth Péter együttesének. U19-s csapatunk az ősz végén még bajnokesélyesnek számított, ám tavasszal sok pontot elhullajtott a gárda, mely végül az ötödik helyre futott be az U19 Kiemelt Bajnokságban. Békéscsabán hiányzott a csapatból a Vidi első keretének edzéseit látogató Szolnoki Roland és Elek Bence, de együttesünk nélkülük is fordítani tudott a csabaiak vezető gólja után. A 43. percben Farkas Norbert bal lábas szabadrúgása, a 60. minutumban Nyilas lövése talált utat a hazai kapuba, úgy tűnt, meg lesz a győztes búcsú. Nem így történt, a Békéscsaba két perc alatt két gólt lőve kihasználta a Vidi u19 védelmének megingásait, így a hazaiak 3-2-s sikerrel söpörték be a 3 bajnoki pontot.

     
  Horváth Péter, a Videoton FC-Puskás Akadémia U19 edzője: Volt lehetőségünk a győztes búcsúra, de elszalasztottuk, sajnálom, hogy három lesgyanús gólt kaptunk, ráadásul eladott labdákkal segítettük gólokhoz a hazai gárdát.  
     

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek