hu en
2010. December 05. 05:37  -  Németh Zoltán
17+1 fős a Vidi válogatott kerete

Az U16-s nemzeti csapattól a felnőtt válogatottig: 6 korosztályban 17 játékosunk ölthette fel hazánk címeres mezét az ősz folyamán!

U16:
A magyar U16-s válogatottban a Videoton FC-Puskás Akadémia U17 játékosa, Vallejos Dominique képviselte klubunkat. Fiatal középpályásunk mindössze egy találkozót hagyott ki a nemzeti csapat ősszel játszott hat nemzetközi meccséből (a mieink mérlege 3-3 győzelem és vereség), az osztrákok 3-0-s legyőzéséhez góllal is hozzájárult.

Magyarország U16 Mérkőzés Kezdő Csere Perc Gól
Vallejos Dominque 5 3 2 275 1

U17:
A korosztály a hazai rendezésű Nemzetközi Ifjúsági Tornán és az Eb-selejetezőkön lépett pályára az ősszel, a 7 meccsen a Videoton FC-Puskás Akadémia U17 négy labdarúgója kapott lehetőséget. Az ezüstérmet hozó Ifjúsági Tornán Kiprich Dávid és Paudits Patrik, a továbbjutást hozó Eb-selejtezőkön pedig Kiprich mellett Kleinheisler László és Barcsay Márk képviselte csapatunkat. A kontinenstorna kvalifikációjának sikeres megvívásában elévülhetetlen érdemeket szereztek fiataljaink, Barcsay két gólt vágott Andorrának, egyet a Feröer-szigeteknek, míg Kleinheisler egyszer volt eredményes az andorraiak ellen.

Magyarország U17 Mérkőzés Kezdő Csere Perc Gól
Barcsay Márk 4 1 3 186 3
Kiprich Dávid 5 1 4 222 0
Kleinheisler László 3 0 3 109 1
Paudits Patrik 2 1 1 42 0

U18:
Ebben a korosztályban négy találkozót vívott ősszel a magyar válogatott, melynek soraiban 3 találkozón is ott volt a Vidi U19 középpályása, Károly Bálint. A magyar együttes ötödik lett a csehországi Vaclav Jezek Emléktornán, játékosunk két meccsen is szerepet kapott. és kezdőként léphetett pályára a Szlovénia elleni barátságos meccsen.

Magyarország U18 Mérkőzés Kezdő Csere Perc Gól
Károly Bálint 3 2 1 156 0

U19:
A korosztályos válogatottak közül az U19-s gárdáé volt az egyik legsűrűbb program, fiataljaink 7 nemzetközi derbit játszottak ősszel. A Videoton FC 5 játékost delegált a csapatba, a nyáron bronzérmet hozó szerbiai Vilotics Emléktornán még csak Ponczók Csaba és Szolnoki Roland számított alapembernek, az ősz végén rendezett Eb-selejtezőn azonban már Izing Martin, Farkas Norbert és Elek Bence is lehetőséget kapott. Potyogtak a Vidi-gólok a válogatottban, Ponczók Csaba a Vilotics Emléktornán kétszer, a sikeres Eb kvalifikáción egyszer talált be, míg Elek Bence győztes találatott jegyzett a kontinenstorna selejtzőjében a finnek ellen.

Magyarország U19 Mérkőzés Kezdő Csere Perc Gól
Elek Bence 4 3 1 238 1
Farkas Norbert 4 4 0 344 0
Izing Martin 4 3 1 291 0
Ponczók Csaba 7 5 2 533 3
Szolnoki Roland 7 6 1 568 0

U21:
A korosztályos csapat két bontásban játszotta őszi mérkőzéseit, a sikertelen Eb-selejtezők (Wales és Olaszország mögött 3. lett, így nem jutott tovább a magyar válogatott) után egy generációváltás következett az U21-s nemzeti együttesnél. A Videoton FC-t négy labdarúgó képviselte, a kontenestorna kvalifikációin Lázár Pál és Szakály Dénes is ott volt, majd az ősz második felének barátságos találkozóin Lencse László kapott lehetőséget. Az állandóságot Gosztonyi András jelentette, aki életkora alapján a selejtezők után is tagja maradhatott a csapatnak, játékosunk 5 válogatott fellépésen 1 gólt szerzett az őszi szezonban.

Magyarország U21 Mérkőzés Kezdő Csere Perc Gól
Gosztonyi András 5 5 0 427 1
Lázár Pál 1 1 0 90 0
Lencse László 2 1 1 90 0
Szakály Dénes 2 1 1 66 0

A-válogatott:
Magyarország válogatottja az esztendő második felében hat mérkőzést játszott, nemzeti együttesünk 4 Eb-selejtezőn és 2 barátságos mérkőzésen lépett pályára. A kontinenstorna kvalifikációján remekül teljesítő csapat (győzelem San Marino, Moldova és Finnország ellen) alappillére lett 3 Videoton labdarúgó, Egervári Sándor szövetségi kapitány folyamatosan számolt Elek Ákos, Lázár Pál és Lipták Zoltán játékával. Elek mind a hat találkozón a kezdőcsapat tagja volt, középpályásunk a finnek bravúros legyőzésében oroszlánrészt vállalt a Dzsudzsák Balázsnak kiosztott gólpasszal. Lipták Zoltán mindössze a San Marino elleni Eb-selejtezőt hagyta ki sárga lapos eltiltása miatt, míg Lázár Pál (ő az egyetlen, aki az ősszel két korosztályban is válogatott lett!) a meccsek felén kapott helyet a magyar nemzeti csapat kezdőjében. Játékosaink teljesítményéről elismerően szólt a kapitány, így valamennyien jó eséllyel pályáznak a kerettagságra a tavaszi mérkőzéseken is!
 

Magyarország Mérkőzés Kezdő Csere Perc Gól
Elek Ákos 6 6 0 406 0
Lázár Pál 3 3 0 253 0
Lipták Zoltán 5 5 0 415 0

Egy ilyen képzeletbeli keret természetesen nem maradhat kapus nélkül. Mladen Bozsosvics az ősz folyamán meghatározó szerepet vállalt Montenegró válogatottjának remeklésében, kapusunk kapott gól nélkül zárta a 2010-s Eb-selejtezőket, így nemzeti együttese vezeti kvalifikációs csoportját.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek