hu en
2010. Május 20. 16:17
Dr. Mezey György nem ülhet Győrben a kispadra

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, az Újpest elleni találkozón kapott piros lapja miatt egy NB I-es mérkőzésről eltiltotta a Videoton vezetőedzőjét.

A szikár hír ennyi, és nem is a büntetés tényével, mértékével vitatkozunk. Az általános gyakorlat szerint a piros lap utáni, egymeccses eltiltás előre kalkulálható, sőt dr. Mezey György a mérkőzés után maga mondta, talán a kelleténél erősebb szavakat használt – nem ez a lényeg.
Inkább a csapatok, az edzők kiszolgáltatottságára szeretnénk felhívni a figyelmet, arra a tényre, hogy „elvileg” rezzenéstelen arccal, fapofával kellene szó nélkül hagyni emberi hibákat tévedéseket. Ráadásul, ezen a szinten már nem babra megy a játék, sorsok, egzisztenciák, életek fordulhatnak meg egy-egy rossz döntésen. Nem könnyű szó nélkül hagyni… Egy ötéves gyerek is tudja, az igazságtalanságot a legnehezebb elviselni.

Az érintett dr. Mezey György így kommentálta a döntést: "Azt gondolom, korrekt az egy mérkőzésre szóló eltiltásom, hiszen valóban nem odaillő szavakat használtam. Ámbár én ezt már tegnap este elismertem és elnézést is kértem a viselkedésemért. Jó lenne, ha egyszer a hibás ítéletet hozó játékvezető is bocsánatot kérne!"
 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek