hu en
2010. Március 29. 18:20  -  Wéninger Ákos
Sifter Tamás: Nem lesznek kiesési gondok

A Honvéd II – Vidi II bajnoki másnapján, a mérkőzés egyik legrutinosabb játékosa, Sifter Tamás adott interjút honlapunknak.

- Hogy értékeled a Honvéd II elleni idegenbeli döntetlent?
+ Az első félidőben jobban ki kellett volna használnunk, hogy a nagy erejű szél minket támogatott. Sajnos azonban nem találtuk a ritmust, sokszor pontatlanul játszottunk és ezt ellenfelünk rövid idő alatt kétszer is kihasználta. Azonban dicséret illeti a csapatot, hiszen a második félidőben sikerült kiegyenlítenünk, sőt ha kicsit szerencsésebbek vagyunk, akkor meg is nyerhettük volna a meccset.
- Rengeteg tehetséges fiatal játszik az NB II-es csapatunkban, közülük sokan a korosztályos válogatottban is szerepelnek. Mi lehet szerinted az oka annak, hogy az eredmények mégsem jönnek?
+ Így van, valóban rengeteg tehetséges fiatal játszik a csapatban, de ne felejtsük el, hogy ezek a fiatalok hétről hétre felnőtt csapatok ellen játszanak. Ráadásul sok olyan csapat van a csoportunkban, ahol dörzsölt, NB I-et is megjárt rutinos labdarúgók szerepelnek. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy csapatjátékról, összeszokottságról nem beszélhetünk, hiszen legtöbbször a mérkőzés előtti napon derül ki, hogy kik alkotják a csapatot. Ellenfeleink többsége – akik nem egy NB I-es csapat tartalékcsapataként szerepelnek a bajnokságban – viszont hétről hétre ugyanabban a felállásban játszhatnak és edzhetnek, ami nagy előny.
- Szerinted nehéz lesz kiharcolni a bentmaradást?
+ Ettől nem félek, ne felejtsük, hogy az első két fordulóban a két bajnokesélyes ellen játszottunk és mindkét alkalommal méltó ellenfelei voltunk mind a Siófoknak mind a Gyirmótnak. Biztos vagyok benne, hogy a csapat a nyerhető meccsek többségét meg fogja nyerni és ez bőven elég lesz a bentmaradáshoz.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek